Cena Architekt roku 2013 - vítěz

Vložil
Tisková zpráva
02.10.2013 15:15
Antonín Novák

Při slavnostním setkání vystavovatelů stavebního veletrhu FOR ARCH bylo předáno ocenění Architekt roku 2013 předsedou poroty Zdeňkem Fránkem, děkanem FUA TU v Liberci a architektkou Evou Jiřičnou a stal se jím:

Antonín Novák / Architekti D.R.N.H.
Národní centrum zahradní kultury - zahradnictví, Podzámecká zahrada v Kroměříži

foto: Tomáš Malý

Zdůvodnění poroty:
Získal cenu Architekt roku za svoje morální kvality a za vysokou úroveň své celé architektonické tvorby. Spojení těchto dvou kvalit je výjimečné nejen na poli české architektury, ale i v historických souvislostech. Architekt Antonín Novák, mimořádně nadaný a vzdělaný tvůrce s velkým kulturním přehledem a intelektuálním nadhledem dokázal ve své životní profesionální dráze rozvinout svůj talent do čisté podoby s jasným rukopisem. Jeho stavby jsou minimalistické a sofistikovaně propracované do půvabné symbiózy se svým přírodním rámcem. Příkladnými jsou jeho realizace v Kroměříži z posledního období. Jako člověk je přející a otevřený všemu novému, přesahujícímu rámec disciplíny architektury.

Působí jako pedagog na Fakultě umění a architektury v Liberci, kde právě vztahem architektury a ekologie v pravém slova smyslu formuje ze svých studentů naši budoucnost.

Více viz: www.architektroku.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články