Designové profily Schüco pro téměř bezrámové prosklení fasád od podzimu na českém trhu

Vložil
Tisková zpráva
18.11.2015 10:00
Schüco CZ s.r.o.

Stavební průmysl je formován dynamickým konkurenčním prostředím se stále rychlejším technologickým vývojem. Požadavky trhu nabývají na složitosti a žádají si individualizované, diverzifikované produkty, které architektům umožní volnost při práci. Společnost Schüco na tuto výzvu reaguje inovativními technologiemi, založenými na jednoduchosti, flexibilitě, spolehlivosti při plánování nákladů, výrobě a instalaci. V souladu s vysokými požadavky na design, komfort a bezpečnost firma na českém trhu zavádí dva nové produkty v portfoliu fasádních systémů. S profily Schüco FWS 35 PD a Schüco FWS 60 CV lze konstruovat fasády maximálně prosklené, světlo propustné, propojující interiér s exteriérem. Kromě nerušené průhlednosti se v nich prosazuje také energetická účinnost.

Bezrámová prosklená fasáda v pasivním standardu

Transparentní design u fasád vyžaduje více než jen čiré skleněné plochy. Pouze v kombinaci s minimalistickými profily v puristickém stylu získává dokonalé provedení. Subtilní fasádní systém Schüco FWS 35 PD pro prosklené opláštění má unikátní pohledovou šířku profilu pouhých 35 mm, zároveň splňuje hodnoty tepelné izolace ve standardu pasivních domů. Panoramatický design s minimální pohledovou šířkou profilu garantuje nerušený výhled i vnější pohled na fasádu. Modulární systém je kompatibilní s trojitým zasklením o tloušťce až 52 mm, fasádními konstrukcemi jiných pohledových šířek (50, 60 a 80 mm) i s klasickými okenními a dveřními systémy Schüco. Vyrábí se ve dvou úrovních tepelné izolace a je testovaný v bezpečnostní třídě RC 2. Vedle excelentního vzhledu je přidanou hodnotou fasády také efektivní výroba a jednoduchá instalace. Prefabrikované komponenty vedou k výrazně rychlejšímu zpracování. Optimalizovaný systém upevnění do stavební konstrukce zase ulehčuje instalaci na místě. Jedná se o reprezentativní fasádní konstrukci pro rezidenční a komerční objekty.
Krátké video k fasádnímu systému lze zhlédnout ZDE.

Nová generace pásových oken: transparentnost, funkčnost a úzká pohledová šířka
Rostoucí požadavky na zvukové a tepelně izolační vlastnosti v uplynulých letech vedly ke konstrukci robustnějších okenních profilů. Přitom se zdálo, že tato technická kritéria nejsou slučitelná s elegantním a čistým provedením rámů. U fasádního systému Schüco FWS 60 CV (Concealed Vent) pro skrytou integraci otvíravých prvků do fasády se to podařilo. Společnost Schüco našla revoluční řešení pro pásová okna, kombinující extrémně štíhlé linie s vysokým stupněm funkčnosti a optimální tepelnou izolací. Maximální transparentnosti dosahuje inovovaný systém sjednocením křídla s nosnou konstrukcí. Pevná pole a otvíravě výklopné části jsou při vnějším pohledu nerozpoznatelné. Pouze na vnitřní straně lze spatřit jemnou spáru a kliku, která otvíravý prvek ve fasádě prozradí. Dvě stavební hloubky a variabilní způsob instalace umožňují různorodé použití, od oken klasických až po mezipatrová (od podlahy ke stropu). Novinka na trhu umožňuje vznešené provedení nových fasád i vylepšení u stávajících objektů, a to svým vzhledem i tepelně izolačními vlastnostmi. Testováno ve třídě bezpečnosti RC 2.
Krátké video k fasádnímu systému lze zhlédnout ZDE.
0 komentářů
přidat komentář

Související články