Díky své požární odolnosti byly materiály FERMACELL obsazeny do jedné z hlavních rolí německého válečného velkofilmu o náletu na Drážďany

Vložil
Tisková zpráva
23.11.2011 01:00
James Hardie Europe GmbH, o.s. Praha

Možná jste viděli nebo někdy uvidíte TV romantické válečné drama "Dresden", které v roce 2006 pro ZDF natočila německá společnost teamWorx Television & Film GmbH, určitě ale nevíte, že kulisy drážďanských staveb z roku 1945 byly vyráběny z materiálů FERMACELL!

Jak se to stalo? Zástupci produkce z teamWorx hledali pro kulisy takovou stavební technologii, která dokáže splnit požární zatížení 3x5 minut natáčení bez výraznějšího poškození materiálu a konstrukce. Navíc to měly být materiály, které budou cenově dostupné (každá TV a filmová produkce šetří!) a které umožní rychlou a historicky věrnou realizaci kulis historických domů v Drážďanech. Objekty se museli nejen rychle postavit, ale použité materiály musely umožnit i zpracování fasádních detailů. Nejdříve filmaři používali jiné materiály, ty však uvedeným požárním požadavkům nevyhověly. Po úspěšných pokusech s našimi materiály nechala v Oberhasenu produkce teamWorx celé kulisy vybudovat s FERMACELLem na bázi dřevěné konstrukce.

Pokud Vás zajímá příběh filmu, tak je o dvou mladých lidech, kteří stáli na opačných stranách, kteří však přesto k sobě dokázali najít cestu. Romantický vztah se odehrává na pozadí nejstrašnějšího náletu 2. světové války - mezi 13. a 15. únorem 1945 se britskému a americkému letectvu podařilo během tří strategicky naplánovaných náletů srovnat město se zemí. V době před samotným náletem je sestřeleno britské průzkumné letadlo, zraněnému pilotovi Robertovi se podaří zachránit a skrýt se ve sklepě drážďanské nemocnice, kde ho objeví mladá německá zdravotní sestra Anna. Nálet má začít již za několik málo hodin …

Ve filmu je skvěle a mimořádně působivě zachycen celý nálet na město, snímek určitě stojí - a nejen kvůli odolnosti materiálů FERMACELL - zato vidět!
0 komentářů
přidat komentář

Související články