Jihlavský kinosál od Bohuslava Fuchse ukončí provoz

Vložil
ČTK
25.01.2006 09:55
Jihlava

JIHLAVA - Jihlava možná přijde o další z kinosálů. Tamní tělovýchovná jednota Sokol zvažuje, že ukončí provoz stejnojmenného kina v Tolstého ulici. Zabránit tomu by mohl pouze strategický partner, který by zaplatil rekonstrukci kinosálu a případně jej dál provozoval. Informuje o tom dnešní příloha pro Vysočinu deníku Mladá fronta Dnes (MfD).
Sokol na provoz kina nemusí doplácet, ze zisku však podle náčelnice Evy Zuzaňákové neušetří na rekonstrukci. Kinosál potřebuje novou elektroinstalaci, technologické vybavení a sedačky. Případný investor by musel opravy sladit s památkáři. Funkcionalistická stavba z roku 1936 je totiž státem chráněným dílem architekta Bohuslava Fuchse, uvádí MfD.
Pokud sokolové biograf zavřou, zbude v Jihlavě pouze městské kino Dukla a kinosál v domě kultury, který využívá pouze filmový klub. V bývalém kině Vysočina byl před devíti lety otevřen obchod s nábytkem. Kino Dukla by mělo projít rekonstrukcí a přeměnou na dvousálové zařízení s vysokým technickým standardem. Má zde být Centrum dokumentárního filmu.
0 komentářů
přidat komentář