V Praze se otevře nová pasáž z Jungmannovy ulice

Vložil
ČTK
07.12.2017 08:40
Praha - V Praze se na začátku příštího týdne otevře nová pasáž, která zkrátí lidem cestu z Jungmannovy ulice ke stanici metra Národní třída. Průchod umožní rekonstruovaný dům v Jungmannově ulici 21, který nově ponese název Palác Rosetta. ČTK o tom dnes informoval Jiří Bubla z mediální agentury investora, kterým je společnost Euclide Invest podnikatelky Marie Eleny Pasqualeové.


Dům, ve kterém při úpravách vznikly apartmány, kancelářské a komerční prostory, se slavnostně otevře v lednu 2018. Průchod, který přivede pěší ke stanici metra a obchodnímu domu Quadrio, bude otevřen už od 11. prosince od 7:00 do 20:00.

V centru hlavního města je několik desítek průchodů a nákupních pasáží, kterými je možné si zkrátit cestu o desítky metrů a vyhnout se davům v ulicích. Například z Jungmannovy ulice lze projít pasáží Teta přes Františkánskou zahradu a skrz pasáž paláce U Stýblů na Václavské náměstí.

Kromě toho jsou v pasážích obchody, restaurace i divadla. Například v paláci Adria je Divadlo Bez zábradlí, v pasáži Jalta Divadlo Palace a v horní části Václavského náměstí se nachází pasáž Rokoko, v níž sídlí stejnojmenné divadlo.

Řada průchodů a pasáží se nachází u Václavského a Staroměstského náměstí a byla postavena v první polovině 20. století. O tom, že je hustá síť průchodů a pasáží v centru metropole, určitým fenoménem, svědčí také to, že Pražská informační služba pořádá vycházky za poznáním těchto zkratek, o kterých mimopražští mnohdy nemají ponětí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články