Brno zrekonstruuje polikliniku na sídlišti Lesná za 127 milionů

Vložil
ČTK
30.10.2017 15:00
Brno

Poliklinika na Lesné, architektka: Libuše Kopřivíková

Brno - Brno letos zahájí rekonstrukci polikliniky na sídlišti Lesná v městské části Brno-sever. Skončí příští rok. Bude stát 127 milionů korun. Z toho 30 milionů dá městská část a zbytek město. Novinářům to dnes řekl primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Práce krátce omezí provoz ordinací v poliklinice, vždy ale jen po dobu dvou týdnů u jednoho konkrétního lékaře.

Práce se dotknou suterénu, který je nyní prázdný. Vzniknou tam nové prostory k pronájmu. V další fázi stavebníci budovu zateplí. "Zateplování začne příští rok podle počasí, asi na jaře. Bude mít 12 etap. Každá z nich bude trvat dva týdny a po tuto dobu se vždy dotkne konkrétního lékaře," uvedl Hladík.

Podle něj je to proto, že si lékař může vzít dva týdny dovolené, aniž to musí hlásit pojišťovně, která by v případě delšího výpadku musela hledat náhradní ambulanci. "S lékaři se v listopadu setkáme a každý dostane harmonogram, kdy se bude konkrétně jeho ordinace zateplovat. Může tak informovat pacienty a zařídit si třeba dovolenou," dodal Hladík.

Budova pochází ze 70. let minulého století. Má dvě patra nad zemí a suterén. Od jejího otevření se podle Hladíka žádné větší opravy neprovedly, a proto má objekt energetické ztráty kvůli starým oknům.

V dalších letech pak město plánuje opravit vnitřní rozvody vody, tepla, elektřiny a odpadů, ale chce změnit i dispozice a pracovat na parkovišti. Poliklinika slouží pro spádovou oblast s 50.000 obyvateli. Působí tam asi 40 lékařů různých specializací. Brno dostalo polikliniku od státu v roce 2005, kdy ji převedlo do starosti městské části.
0 komentářů
přidat komentář

Související články