Příbram má studii k rozsáhlé přestavbě akvaparku

Zdroj
Jan Kholl
Vložil
ČTK
12.10.2017 17:30
Příbram

Příbram - Příbram má studii k rozsáhlé přestavbě akvaparku. Na jejím základě vznikne během podzimu dokumentace pro stavební povolení. Rekonstrukce areálu si podle dřívějších odhadů vyžádá 200 až 300 milionů korun. Práce začnou na podzim 2018 a potrvají do března 2020, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Pavlína Svobodová.


"Prostřednictvím této studie se urbanisté, architekti, odborníci a projektanti pokusili najít optimální řešení pro rozmístění všech nových technologií, dětského světa s relaxačními zónami, saunového světa, fitness, prostoru pro občerstvení a podobně,"
uvedl starosta Jindřich Vařeka (ANO).

Vznikaly čtyři varianty budoucí podoby akvaparku, z nichž byla vybrána ta nejvhodnější. Ve vítězné verzi je umístěn relaxační svět s tobogany a zážitkovými atrakcemi se vstupem ze směru od ulice Osvobození. Naopak saunový svět a venkovní zahradu s venkovními saunami situuje tato varianta do jihovýchodní části areálu akvaparku. "Studie nám řekla, co se bude kde nacházet. Na letním koupališti vznikne nové dětské brouzdaliště, naopak venkovní 50 metrů dlouhý bazén zůstane z finančních důvodů beze změn," dodal starosta.

Před rokem město zveřejnilo provozně ekonomickou analýzu a předběžnou studii, která popisovala základní možnosti a orientačně vyčíslila náklady na 200 až 300 milionů Kč. Do značné míry také zahrnula požadavky veřejnosti, které vyplynuly z ankety a besedy.

S podáním žádosti o stavební povolení se začne zpracovávat dokumentace pro výběrové řízení, k níž budou moci stavební firmy předat své nabídky. Pokud jich přijde dostatečný počet a budou dostatečně atraktivní, určí z nich komise vítěze, kterého potvrdí zastupitelstvo. "Předpokládáme, že tendru na rekonstrukci se zúčastní firmy evropského formátu," uvedl místostarosta Václav Švenda (TOP 09). Výsledek soutěže napoví, kolik město bude hradit z rozpočtu a na jakou částku si vezme úvěr.

Plavecký areál v ulici Legionářů vznikl před 40 lety. Prodělal několik oprav a rozšíření, jeho nynější podoba ale už nevyhovuje aktuálním standardům. Město stálo před rozhodnutím, zda provést dílčí opravu, nebo se pustit do kompletní přestavby a modernizace. Druhou variantu koncem loňského roku posvětilo zastupitelstvo. Postup rekonstrukce chce vedení města podrobně představit veřejnosti na setkání v jednací síni zastupitelstva, které se uskuteční 1. listopadu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články