Ve čtvrtek začne montáž nových vazníků na hale v České Třebové

Vložil
ČTK
07.09.2017 08:55
Brno

Česká Třebová - Ve čtvrtek začne montáž vazníků pro novou střechu na sportovní hale v České Třebové. Původní střecha nové haly se zřítila v lednu při florbalovém zápase. Hala má sloužit Vyšší odborné škole a Střední škole technické. Policie v červenci kvůli pádu střechy obvinila projektanta střešní konstrukce a nezávislého statika z obecného ohrožení z nedbalosti.

"Dodavatelská firma již vazníky navezla a dnes se dělá příprava konstrukce pro jejich položení, upevňují se na ni takzvané průvlaky. Pokládka pomocí dvou jeřábů začne ve čtvrtek a má trvat týden nebo 14 dní," řekl ČTK ředitel školy Jan Kovář.

Střecha se zřítila 14. ledna několik dní po kolaudaci, v hale tehdy bylo 80 lidí, všichni stihli utéct. Konstrukci z dřevěných vazníků s příhradovou konstrukcí stavěla firma Cecolegno jako subdodávku pro generálního dodavatele, společnost Profistav Litomyšl.

Pro chystané nové zastřešení byly zvoleny lepené vazníky, které budou od sebe šest metrů místo dosavadních tří metrů. Zároveň budou mít jiný profil, takže se užitná výška haly zvýší o 1,5 metru. Podle generálního ředitele firmy Profistav Tomáše Zavřela bude vazníků 14.

Pardubický kraj objekt postavil za 58 milionů korun. Pádem konstrukce byla poničena palubovka, světla, elektroinstalace a vnitřní vybavení, například ozvučení, vzduchotechnika či speciální gumový povrch, který byl na podlaze při turnaji florbalistů. Poničenou stavební část kraj reklamoval u dodavatele stavby, vybavení by mělo být nahrazeno z pojištění. Opravy skončí do konce roku.

Společnost Cecolegno, která se na dřevěné konstrukce specializuje, na sebe podala 18. května insolvenční návrh spojený s návrhem na prohlášení konkurzu. Městský soud v Praze návrh odmítl, k dalšímu nepřihlédl pro nesplnění zákonných podmínek. V současnosti je podán třetí insolvenční návrh, soud o něm dosud nerozhodl.
0 komentářů
přidat komentář

Související články