O osudu radnice chtějí Mariánské Lázně rozhodnout v září

Vložil
ČTK
12.07.2017 07:30
Mariánské Lázně

Mariánské Lázně - O osudu budovy radnice chtějí zastupitelé Mariánských Lázní rozhodnout na nadcházejícím zasedání v září. Statické a další posudky by měly ukázat, zda bude vhodnější přistoupit k rekonstrukci, nebo budovu zcela opustit a postavit nové správní centrum. V následujících týdnech by se z radnice měli vystěhovat úředníci, jejichž kanceláře jsou už v havarijním stavu. Dočasné pracoviště pro ně vedení města zatím stále hledá, řekl dnes ČTK na mimořádném jednání zastupitelstva starosta Mariánských Lázní Petr Třešňák (Piráti).

"Pracovníci minimálně tří odborů se musí z radnice vystěhovat. Osobně si ale myslím, že by bylo nejlepší dočasně přestěhovat všechny odbory do jedné nebo dvou budov v Mariánských Lázních,"
řekl. K přestěhování už město vytipovalo několik budov, teď zjišťuje podmínky, za kterých by do nich bylo možné úřad přemístit.

Kvůli havarijnímu stavu radnice dnes mimořádné zastupitelstvo zasedalo v náhradních prostorách v hotelu Krakonoš. "Celé to začalo tak, že v kanceláři mého kolegy z dopravního odboru vypadl ze stropu kus omítky. Průzkumné práce pak ukázaly špatný stav stropních konstrukcí a napadení dřevomorkou," popsal vedoucí odboru investic Petr Řezník. Na odstranění těchto problémů se už pracuje, město na ně vyhradilo přes dva miliony korun. Pro vyšší bezpečnost jsou v zasažených kancelářích umístěny podpěry, práce v takových podmínkách je ale nekomfortní jak pro zaměstnance, tak pro klienty úřadu, řekl ČTK tajemník úřadu Jiří Šrámek.

Odborníci by nyní měli posoudit stav celé budovy a možnosti její rekonstrukce. Získaná data by měla zastupitelům napovědět v rozhodování, zda radnici rekonstruovat, nebo opustit. V tom zatím zastupitelé nedokázali najít shodu. Na zasedání ale poukazovali na to, že rozhodnutí už nelze dlouho odkládat, neboť stav dlouhodobě zanedbávané budovy se stále zhoršuje. Alternativou její opravy je výstavba nového správního centra, zřejmě v Kollárově ulici. Město by ale i tak muselo najít pro objekt v Ruské ulici využití. Mariánské Lázně v uplynulých letech opakovaně zveřejnily, že jsou připraveny objekt prodat, nikdy se ale žádný zájemce neozval.
0 komentářů
přidat komentář

Související články