I. P. Pavlova je náměstím - fotoreportáž z happeningu

Zdroj
CCEA MOBA
Vložil
Tisková zpráva
19.06.2017 19:05
Centrum pro středoevropskou architekturu (CCEA) připravilo na  15. června 2017 další happening na náměstí I. P. Pavlova na podporu proměny magistrály v městský bulvár. Chce tak upozornit na nutnost zkvalitnění prostoru kolem magistrály a začíná právě v jeho “srdci”, na náměstí I. P. Pavova, kde magistrálu denně prochází více než 50 000 lidí.

Vzduch – Pohyb – Zvuk 


náměstí I. P. Pavlova, čtvrtek 15. 6. 2017 od 14:00 do 20:00 

CCEA ve spolupráci s intermediálním umělcem Michalem Kindernay


Jednodenní happening vznikkl ve spolupráci s intermediálním umělcem Michalem Kindernayem. Pod názvem Vzduch - Pohyb - Zvuk jsme připravili sérii intervencí přímo pro náměstí I. P. Pavlova. Záměrem akce bylo diskutovat s obyvateli Prahy, kteří denně místem prochází, o možnostech zkvalitnění náměstí I. P. Pavlova a jeho proměny z rušné křižovatky v náměstí. 
Současně chceme informovat veřejnost o pohybu lidí, kvalitě ovzduší a hlučnosti na jednom z nefrekventovanějších míst Prahy. Zdrojem všech informací byla měřená digitální data, která jsme zpracovali do srozumitelné podoby a komunikujeme s veřejností pomocí série pohlednic a drobnými uměleckými a společenskými intervencemi.

Projekt je součásti evropského projektu Active Public Space.
Projekt byl podpořen Evropskou unií v rámci programu Creative Europe.
Na srpen připravujeme výstavu ve spolupráci s galerií Kvalitář.
CCEA se věnuje proměně magistrály na městskou třídu od roku 2010.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články