Termín otevření kryté tržnice v Brně se posune asi o dva týdny

Vložil
ČTK
09.06.2017 14:40
Brno

Brno - V Brně se posune termín otevření zrekonstruované kryté tržnice na Zelném trhu, který byl původně plánovaný na 20. června. Důvodem je instalace vnitřních kójí ve třetím patře, sdělil dnes v tiskové zprávě pronajímatel Tržnice Brno Pavel Bartošek. Nový termín zatím neřekl, ale podle něj by se ten původní mohl posunout asi o dva týdny. Tržnici opravila za 50 milionů korun městská část Brno-střed. Uvnitř najdou zázemí desítky prodejců. Jejich sortiment doplní venkovní nabídku.


V termínu by bylo možné otevřít pouze část tržnice. "Kovové konstrukce kójí je potřeba upravit a náš dodavatel nám není schopen původní termín garantovat. Mohli bychom otevřít druhé podlaží, ale to by nebylo komfortní pro zákazníky ani prodejce, a proto jsme se rozhodli termín odložit a tržnici otevřít jako celek. Je to nejlepší řešení," uvedl Bartošek. Souhlasí i městská část. "Pronajímatel nás s touto skutečností seznámil a projevuje velkou snahu věc aktivně řešit tak, aby byla tržnice bezodkladně otevřena. Bereme vzniklou situaci na vědomí a s postupem pronajímatele souhlasíme," řekl místostarosta Brna-střed Jiří Švachula (ANO).

I přes posun termínu se 20. června otevře pasáž mezi Zelným trhem a náměstím Staré radnice. "Zástupci městské části slavnostně vytáhnou kovovou mříž, která obě náměstí odděluje," doplnila mluvčí Brna-střed Kateřina Dobešová. V pasáži a okolí se bude 20. a 21. června konat festival autorské módy a designu MINT. Formou cateringu se budou prezentovat i vybraní nájemci, kteří po otevření tržnice budou prodávat v různých patrech.

Sortiment tržnice doplní nabídku ovoce a zeleniny, které Brňané nakupují venku pod slunečníky. Dostanou například ryby, maso, mléčné výrobky nebo vejce. V nejvyšším patře bude coworkingové centrum, tedy prostor pro různé pracovníky, kteří vykonávají činnost nezávisle na sobě. Večer se prostor změní v bar. Nahoře bude vyhlídková terasa s pohledem na Zelný trh. V přízemí bude kavárna Podobrazy. Radnice už v minulosti opravila i celé náměstí Zelný trh.
0 komentářů
přidat komentář

Související články