Nové vedení Chebu chce zlevnit rekonstrukci stadionu Lokomotiva

Vložil
ČTK
19.05.2017 14:45
Cheb

Cheb - Nové vedení Chebu chce výrazně snížit náklady na rekonstrukci areálu TJ Lokomotiva. Dokončí už rozdělanou etapu, v níž vzniká nové hřiště s umělou trávou, ale pro další etapy chce najít levnější řešení, řekl ČTK starosta Chebu Antonín Jalovec (VPM-ALTERNATIVA).

"Původní studie z roku 2014 byla velmi velkorysá a rozdělila celou rekonstrukci do několika etap. Původním záměrem byla i výstavba nové tribuny, rekonstrukce kuželny včetně rozšíření počtu drah, byla tam i rekonstrukce haly včetně rozšíření gastroprovozu, byla tam i rekonstrukce objektu Na Hraběcím. Takže celková částka se blížila 250 milionům korun," uvedl Jalovec.

V současné době na stadionu dodavatelská firma dělá nové hřiště s umělou trávou za 27,1 milionu korun. Podle Jalovce by ale například potřebné šatny pro sportovce mohly provizorně vzniknout jen úpravou ubytovny Na Hraběcím a teprve v budoucnu by mohla být přistavena hala s novými šatnami.

Podle Jalovce bývalé vedení poskytovalo zastupitelům nedostatečné informace a slibovalo dotace, které nakonec město nezískalo. I proto by se celý projekt měl přepracovat podle skutečných potřeb sportovců a zároveň možností města.
0 komentářů
přidat komentář

Související články