Valašské Meziříčí zvažuje výstavbu sportovní haly společně s krajem

Vložil
ČTK
14.04.2017 13:50
Praha

Val. Meziříčí - Valašské Meziříčí zvažuje výstavbu sportovní haly, mělo by jít o společný projekt se Zlínským krajem. Hala by mohla stát v Palackého ulici v areálu střední integrované školy, kterou kraj zřizuje. Stavba haly se ve městě s více než 22.000 obyvateli řeší již dlouhodobě. Loni ji město plánovalo postavit samo, a to v areálu bývalých kasáren. Záměr společné výstavby dnes schválili zastupitelé města, již dříve s ním souhlasili i krajští radní.


Investice do stavby i provozování haly by se podle starosty Roberta Stržínka (ANO) rozdělilo mezi město a kraj, počítá se také se získáním dotací, zapojit by se mohl i soukromý sektor. Hala by podle odhadů mohla stát 80 až 90 milionů korun.

Dopoledne a časně odpoledne by halu využívala zejména škola, odpoledne a o víkendech sportovní kluby. Ředitel školy Petr Pavlůsek dnes na zastupitelstvu uvedl, že již dlouho usiluje o lepší zázemí pro studenty. Počítá se také s rekonstrukcí školní tělocvičny, která by zůstala zachována a nová hala by k ní přiléhala.

"Nová sportovní hala by nejen vyřešila dlouhodobě nevyhovující stav školní tělocvičny, ale současně by sloužila také jako moderní a dostatečně velké zařízení s odpovídajícím zázemím pro občany a sportovní kluby města, které v současnosti ve Valašském Meziříčí chybí," uvedl již dříve krajský radní Petr Gazdík (STAN).

Zastupitelům města dnes byly představeny dvě možné varianty umístění haly. V obou případech je pro ni podle starosty v areálu dostatek prostoru. Při jedné variantě by však objekt zasahoval do oválu sportoviště, který by se musel zkrátit. Počítá se se zázemím pro sportovce, kapacitou tribuny až 400 lidí i parkovištěm.

Podle Stržínka se bude ještě řešit, jakým dílem se na investici bude podílet město a kraj. Přípravu projektu bude řešit pracovní skupina, poté bude podle Stržínka asi rok trvat projektování a vyřizování povolení, stavět by se mohlo začít v roce 2019.
0 komentářů
přidat komentář

Související články