Vedle Mírového náměstí v Ostrově by mohlo být opět tržiště

Vložil
ČTK
28.03.2017 21:25
Brno

Ostrov - Prázdné prostranství vedle Mírového náměstí v Ostrově by mohlo v budoucnu opět být využíváno jako tržní místo. Na využití prostoru po zbourané staré tržnici si město nechalo zpracovat studie. Oba návrhy počítají s tím, že tržní využití se k náměstí vrátí. V jaké podobě, ale zatím není jasné. Rozhodnout by o tom mohli i občané Ostrova v referendu, řekl dnes ČTK místostarosta Ostrova Libor Bílek (nez.).


"Je tam studie na to, aby tržiště vzniklo po celé ploše toho území. Pak je studie, která jenom z části navrhuje tržiště a z části tam je nějaká lesoparková úprava. V tuhle chvíli rada ani zastupitelstvo města ještě tu trvalou koncepci toho území neprobíralo. Budeme se muset samozřejmě rozhodnout, jakou zvolíme variantu," řekl Bílek.

Podle místostarosty by ale město co nejdříve mělo rozhodnout alespoň o dočasné variantě a neutěšenou plochu po demolici ještě v letošním roce alespoň trochu upravit. Své místo by tam mohly najít dočasné stránky trhovců. Po jejich návratu volají především majitelé okolních obchodů, kterým po demolici tržnice ubylo zákazníků. "Je to plocha přímo v středu města. Možná by mohlo vzniknout i nějaké referendum, aby si občané sami řekli, co tam vlastně chtějí," doplnil Bílek.

Na dnes již prázdném prostranství vedla kdysi silnice, městská tržnice tam vznikla v 90. letech. V posledních letech se stala v Ostrově předmětem diskusí. Zatímco jedni požadovali demolici tržnice, další chtěli její zachování. Město v loňském roce nakonec ukončilo smlouvu s dlouholetým nájemcem a nechalo zchátralé budovy srovnat se zemí.
0 komentářů
přidat komentář

Související články