Jičín chystá stavbu odpočinkové zóny Cidlina za 55 mil. Kč

Vložil
ČTK
06.03.2017 18:00
Jičín

Jičín - Radnice šestnáctitisícového Jičína by chtěla v dosud nevyužité lokalitě mezi největším jičínským sídlištěm Nové Město a řekou Cidlinou vybudovat odpočinkovou zónu asi za 55 milionů korun. Na stavbu by chtělo město získat dotaci 25 milionů korun z grantových programů Nadace Proměny. Přeměna lokality by měla být postupná a trvat by měla pět let. ČTK to dnes sdělila mluvčí radnice Magdaléna Doležalová.


V zóně Cidlina by měly vzniknout vycházková trasa a park, prostor pro sportovní aktivity, odpočinková místa, grilovací koutky, herní místa pro děti či tratě pro in-line bruslení. Počítá se také s vybudováním vodních ploch a parkovacího domu pro obyvatele Nového Města. Do budoucna město v zóně počítá také s propojením dvou ulic na opačných koncích zóny.

Jičín se v minulosti již o dotaci z Nadace Proměny pro zónu Cidlina ucházel, ale před dvěma lety skončil na druhém místě a peníze nezískal. Nadace městu doporučila do tvorby projektu a budoucí podoby zóny zapojit veřejnost a také dořešit výkupy potřebných pozemků v zóně. Svůj názor k podobě zóny tedy městu řekli například žáci místní škol, místní obyvatelé se vyjadřovali k podobě parkování. Pozemky město získalo a také s firmou ČEZ dojednalo přeložení vedení vysokého napětí.

Krom peněz od nadace je město připraveno do projektu dát z vlastních zdrojů dalších zhruba 30 milionů korun. Konkrétní podobu by zóně měla dát architektonická soutěž, která by se mohla odehrát v příštím roce.
0 komentářů
přidat komentář

Související články