Mělník zpracovává připomínky k návrhu úprav náměstí Karla IV.

Vložil
ČTK
02.02.2017 12:40
Mělník

Mělník - Mělník zpracovává připomínky k návrhu úprav náměstí Karla IV. za desítky milionů korun. Finální projekt má vzniknout ještě letos, poté začnou práce. Od ledna si mohou obyvatelé města návrh prohlédnout na webových stránkách a konala se i veřejná prezentace. Do konce února se mají vyjádřit všechny městské odborné komise, řekl na dnešní tiskové konferenci místostarosta Mělníka Milan Schweigstill.


Připomínky se týkají například bezbariérového řešení, přesunutí kašny tak, aby na ni bylo vidět z plánované dřevěné terasy, možného doplnění aleje stromů nebo využití dešťové vody. "Myslíme si, že poznatky a připomínky jsou velice dobré," uvedl místostarosta. Architekti podle nich projekt upraví, chystá se ještě další setkání s navrhovateli připomínek a architekty.

Na náměstí Karla IV. vzniknou nová parkovací místa, přibude zeleň, doprava bude přesunuta do Nové ulice, celkově se má výrazně vylepšit podoba prostranství.

Proměnu náměstí město plánuje řadu let. Součástí návrhu je využití prostoru, který vznikne po zbourání takzvané budovy Amerika, jíž se také říká Hold či Teherán. Demoliční práce mají začít v roce 2018, budou stát zhruba 20 milionů korun. Další desítky milionů korun bude stát úprava náměstí, přesná cena bude známá po dokončení projektu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články