Přestavba metra na Národní třídě začne až na podzim

Vložil
ČTK
23.02.2011 19:10
Praha

Praha - Dlouhodobě plánovaná přestavba stanice metra Národní třída začne nejspíš až na podzim. Novinářům to dnes řekla mluvčí pražského dopravního podniku Ilona Vysoudilová. Rekonstrukce měla začít podle původních plánů již loni, zdržuje ji ale prodlužující se stavba multifunkčního objektu Copa centra nad stanicí.

    Ředitel dopravního podniku Martin Dvořák na začátku února řekl, že rekonstrukce začne na jaře a že bude kvůli ní odloženo otevření bezbariérového výtahu do stanice. Podle Vysoudilové by ale výtah měl být pro cestující připraven pravděpodobně v květnu a samotná rekonstrukce stanice začne ve druhé polovině roku.
    Multifunkční objekt Copa centrum má stát zhruba čtyři miliardy korun, investorem je společnost Copa Group Sebastiana Pawlovského. Bude mít čtyři podzemní a sedm nebo osm nadzemních podlaží. V šesti propojených budovách se plánují byty, kanceláře, pasáže s obchody či parkoviště pro 250 aut. Objekt bude propojen s obchodním domem Tesco. Zatím není jasné, kdy bude Copa centrum dokončeno.
    Kvůli rekonstrukci stanice jí budou vlaky několik měsíců jenom projíždět. Podle dřívějších informací během rekonstrukce stanice zmizí současný vstup do metra a na jeho místě vznikne v podzemním patře nový moderní vstup. Do podzemí se přesune také vestibul.
    Bezbariérový přístup do stanice budou tvořit dvě dvojice na sebe navazujících výtahů, které propojí chodba. Do výtahů se bude vstupovat z ulice Magdalény Rettigové za barokním kostelem Nejsvětější Trojice.
0 komentářů
přidat komentář

Související články