Brňanům se otevřel akvapark v Kohoutovicích za 210 milionů

Vložil
ČTK
15.04.2010 09:20
Brno

K4 a.s.

Brno - Brňanům se včera otevřel první akvapark v krajském městě. Obsahuje krytý bazén s devadesátimetrovým toboganem, vyhlídkový bazén na střeše budovy i další atrakce. Stavba vyšla na 210 milionů korun a zhruba dvouapůlkrát překročila původně odhadované náklady. Zdražení už dříve kritizovala opozice, podle koalice je však odůvodněné, protože místo původně plánovaného školního bazénu vyrostl v Chalabalově ulici akvapark.
    Akvacentrum vznikalo dva roky. Architektonické řešení navrhli odborníci z ateliéru K4, museli se vypořádat s malým prostorem. Bazénovou halu, techniku, vstup, obslužné provozy i  tobogan tak směstnali do jednoho celku. Podle ředitele stavební firmy Stavoprogres Brno Josefa Kavalce neodpovídá bazén žádné tradiční technologii, na halu například stavbaři použili lepené dřevěné vazníky. Kvůli vnějšímu vzhledu se stavbě přezdívá pásovec.
    Architekti a projektanti vybrali pro stavbu moderní materiály, mnohdy podle Kavalce použité v tuzemsku poprvé. Týká se to například zateplení budovy takzvaným pěnosklem. "Má unikátní tepelné vlastnosti, nerosí se," dodal.
    Bazén je určen pro závodní i kondiční plavání a relaxaci. Je uzpůsoben tak, aby ho mohli využívat hráči vodního póla i akvabely. Spravuje ho městská firma Starez-sport, která má ve správě i bazén za Lužánkami a koupaliště Riviéra.
    Hodinové vstupné pro dospělého činí 80 korun, pro mládež do 18 let 65 korun a pro děti do šesti let 30 korun. Další hodiny pobytu vyjdou levněji, správce bazénu nabízí i zvýhodněné rodinné vstupné a permanentky. Ráno od 06:00 do 9:00 bude bazén otevřen pro kondiční plavce za 45 korun na hodinu. V té době však nebudou v provozu atrakce. Další podrobnosti včetně provozní doby uveřejňuje správce na stránkách akvaparku.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
OLOMOUC X BRNO
de ardoise
15.04.10 02:44
zobrazit všechny komentáře

Související články