Vedení Brna chce získat pasáž Jalta od soukromníka pro úředníky

Zdroj
ČTK
Vložil
Jan Kratochvíl
05.09.2005 18:35
BRNO - Známá brněnská pasáž Jalta naproti Nové radnici by se měla v příštím roce stát novým sídlem pro úředníky brněnského magistrátu. Objekt, který je nyní v majetku soukromého vlastníka, chce město získat výměnou za dva lukrativní městské domy v centru, pozemky v brněnské Masarykově čtvrti a doplatek deset milionů korun. "Naše úsilí je vedeno snahou koncentrovat úředníky, kteří jsou nyní roztroušeni po celém městě," řekl dnes ČTK náměstek primátora Miroslav Hošek.
Nápad získat známý dům s pasáží Jalta na Dominikánském náměstí od soukromého vlastníka již dříve kritizovala brněnská opozice, zejména ČSSD. Sociálním demokratům se nelíbilo zejména to, že se o záměru dověděli z médií. Postup vedení města označili za skrytou privatizaci. Původní návrh počítal s výměnou za čtyři domy v centru Brna a doplatek téměř 50 milionů korun. "Nyní je připraven nový materiál, který nejdříve projedná majetková komise," uvedl Hošek.
Hlavním nedostatkem záměru využít pasáž Jalta pro potřeby úředníků byla chybějící parkovací místa v okolí objektu. "Tento problém by mohla vyřešit plánovaná výstavba parkoviště v ulici Husova ze zadní strany budovy, takže lidé by nemuseli zajíždět do centra," řekl Hošek. Parkoviště by mělo podle něj být hotové v příštím roce. Dřívější využití pasáže pro potřeby magistrátu podle něj stejně není reálné, protože objekt bude nutné upravit. Náklady na přestavbu budovy Hošek odhadl na 30 milionů až 50 milionů korun. Tereza Fojtová
0 komentářů
přidat komentář

Související články