Olomoucký plavecký stadion se dočká příští rok modernizace

Zdroj
Vladimír Onderka
Vložil
ČTK
27.12.2008 13:40
Olomouc

Olomouc - Olomoucký městský plavecký stadion se dočká příští rok modernizace. Součástí investice bude rekonstrukce vstupu do areálu a nové turnikety. Pokud se radnici podaří získat dotaci, nechá vyměnit i vanu venkovního bazénu. ČTK to řekl náměstek primátora Martin Major.

    Návštěvníci bazénu budou podle něj díky novému turniketovému systému používat čipové zařízení, které jim bude sloužit i k placení nákupů v areálu stadionu. "Ve venkovní části stadionu budou nové turnikety instalovány do začátku letní sezony příštího roku. V kryté části začnou čipové peněženky na ruce platit do konce roku 2009," uvedl Major.
    Investice si vyžádá podle předběžných odhadů asi 5,5 milionu korun. Náklady uhradí provozovatel plaveckého stadionu, společnost Olterm & TD Olomouc. "Investice se promítne do smlouvy mezi městem a Oltermem ve smyslu zhodnocení majetku města," doplnil náměstek primátora.
    Radnice plánuje také výměnu vany venkovního bazénu, která pochází ze 60. let minulého století a je ve špatném stavu, a vybudování nového dětského bazénu ve venkovní části plaveckého stadionu. Náklady této akce město odhaduje na 40 milionů korun. "Pokud se nám podaří získat na investici dotaci, pustíme se do oprav po skončení letní sezony příštího roku. Hotová by byla před následující sezonou," řekl Major.
    Olomoucký plavecký stadion začal fungovat v roce 1965. V posledních letech areál navštívilo v průměru 380.000 lidí ročně. Obyvatelé Olomouce se budou moci od května příštího rekreovat také v akvaparku, který buduje od konce loňského roku radnice s konsorciem firem Atzwanger, Gemo a Skanska formou partnerství veřejného a soukromého sektoru. Investice si vyžádá zhruba půl miliardy korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články