Hranice získaly 62 milionů na opravu centra i na cyklostezku

Vložil
ČTK
10.08.2008 16:35
Praha

Hranice (Přerovsko) - Historické jádro Hranic na Přerovsku čeká další rozsáhlá etapa rekonstrukce. Umožní to 33 milionů korun, které město získalo z evropských fondů. Opravy začaly již nyní, pokračovat budou v příštím roce a dotknou se přilehlých ulic v samotném centru města. Město získalo mnohamilionové dotace také na opravu Komenského ulice a druhou etapu stavby cyklostezky Bečva. Dohromady půjde na všechny tyto investiční akce z dotací přes 62 milionů korun. ČTK to řekl mluvčí radnice Petr Bakovský.

    "Opravy historického jádra již v tomto týdnu začaly ve Farní ulici. Pokračovat se bude v ulici 28. října a na Školním náměstí. Na řadu letos přijde i schodiště ze Školního náměstí směrem k Bečvě," uvedl mluvčí města. Obyvatelé města se příští rok dočkají také zásadní rekonstrukce Svatoplukovy ulice. "Jde v podstatě o poslední část historického jádra města, která potřebuje komplexní rekonstrukci. Na vozovce bude žulová dlažba, také chodníky budou z řezané žuly. V ulicích i na Školním náměstí bude instalován nový mobiliář a také zeleň na Školním náměstí projde úpravami," doplnil mluvčí radnice.
    V centru města se chystá také oprava Komenského ulice, na kterou město získalo dotaci 14,5 milionu korun. Začít má v září a měla by přinést nejen nový povrch vozovky, ale i bezpečnější přecházení chodců. "Na ulici přibudou dva středové ostrůvky, nejdůležitější přechody pro chodce budou vyvýšené. Na čtyřech místech budou instalovány takzvané zpomalovací polštáře," dodal Petr Bakovský.
    Město také získalo 15 milionů na druhou etapu cyklostezky Bečva. Dosavadní cyklostezka se tak prodlouží od lávky na Rybářích o dva kilometry až k chatové osadě Dříň. Se stavbou by se mělo začít již letos na podzim a cyklostezka by měla být hotova v první polovině roku 2009.
    Peníze na tyto tři velké projekty získá radnice z Regionálního operačního programu určeného pro Olomoucký a Zlínský kraj.
0 komentářů
přidat komentář

Související články