Příbramské nádraží se má do dvou let změnit v moderní terminál

Vložil
ČTK
22.05.2008 16:55
Příbram

Příbram - Autobusové nádraží v Příbrami se má do dvou let změnit v moderní dopravní terminál. Náklady na jeho přestavbu se odhadují na 63 milionů korun, z toho 58 milionů korun by měla pokrýt evropská dotace a zbytek město ze svých zdrojů. Radnice v létě vypíše nové výběrové řízení na dodavatele stavby, která by pak měla začít na podzim, sdělil dnes ČTK místostarosta Petr Kareš.

    Na nádraží vznikne multifunkční budova s moderním sociálním zařízením, místností pro matky s dětmi, výtahem pro invalidy, služebnou městské policie, stánkem s občerstvením a infoboxem. Terminál propojí městskou hromadnou, autobusovou a vlakovou dopravu.
    Projekt počítá se zrušením autobusových zastávek v ulici Československé armády. Na jejich místě vznikne 66 parkovacích míst a nový zastávkový záliv pro MHD. "Dále plánujeme zřídit v areálu nádraží kamerový systém, který přispěje ke zvýšení bezpečnosti," dodal Kareš.
    Přestavbu nádraží radnice připravuje několik let. Už jednou na ni město dostalo evropskou dotaci, kvůli neúměrnému navýšení plánovaného rozpočtu ale výběrové řízení na dodavatele zrušilo a dotaci vrátilo. Na projekt o rozpočtu 76 milionů korun tehdy dostalo dotaci 40 milionů korun, zbylých 36 milionů korun by muselo uhradit z vlastních zdrojů.
0 komentářů
přidat komentář

Související články