V Brně-Kohoutovicích chtějí nové centrum s radnicí

Vložil
ČTK
04.02.2008 16:45
Praha

Brno - V Brně-Kohoutovicích chtějí místní vybudovat nové centrum s radnicí. Městská část s 13.000 obyvateli dnes centrální náměstí postrádá a radnice sídlí ve staré zástavbě, která je pro lidi ze sídliště hůře přístupná. Nové náměstí chtějí místní zřídit v prostoru na rohu Libušiny třídy a Voříškovy ulice, řekl dnes novinářům starosta Kohoutovic Jiří Zorník.
    Politici původně zvažovali, že na prostranství postaví novou budovu radnice. Nyní jsou pro její přestěhování do budovy zdravotního střediska. Majitel objektu je podle Zorníka ochoten budovu prodat nebo směnit. Politici a úředníci městské části odhadují její hodnotu na 20 až 25 milionů korun. Nechali si také udělat statický posudek budovy. "Je staticky v pořádku, je tam možná i nástavba," řekl starosta.
    Objekt současné radnice by se prý mohl prodat, nebo by ho majitel střediska mohl získat ve směně. Jeho cenu odhadli Kohoutovičtí na 15 milionů korun.
    Na radnici v Kohoutovicích nyní chystají potřebné dokumenty, aby město mohlo začít s majitelem jednat. "V průběhu jednoho až dvou roků, pokud by to zastupitelstvo města Brna schválilo, bychom se pokusili dům odkoupit a v  letech 2011 až 2013 bychom připravili rekonstrukci," řekl Zorník. Místní plánují, že v přízemí dnešního zdravotního střediska by byly obchody a nad nimi radnice.
    Budování přirozeného centra městské části se službami na jednom místě má pomoci Kohoutovicím zbavit se image noclehárny, řekl starosta. Aby byly Kohoutovice atraktivnější pro trávení volného času, má se v městské části stavět také plavecký bazén. Radní města už vybrali firmu, která ho zbuduje. Slíbila areál s bazénem, posilovnou a relaxačními službami postavit za bezmála 200 milionů korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články