Radnice Prahy 2 připravuje studii na garáže na Karlově náměstí

Zdroj
Tereza Měrtlová
Vložil
ČTK
14.09.2007 11:00
Praha

Praha - Radnice druhé městské části zvažuje vybudování podzemních garáží na Karlově náměstí. Do konce roku chce mít hotovou studii, která ukáže, zda je to možné například z pohledu památkové péče. Zaplatí za ni zhruba 100.000 korun, novinářům to dnes řekla starostka Jana Černochová.

"Karlovo náměstí nám vzhledem ke svému umístění v centru města přijde vhodné," řekla Černochová. Garáže by měly být v prostoru bývalé jezuitské koleje, před kostelem svatého Ignáce. "Park zůstane nedotčený," dodal zastupitel Karel Chramosil.
"Pracujeme na vytipovávání lokalit pro umístění podzemních garáží," řekla Černochová. "Je nám jasné, že po zavedení zón placeného stání vzroste požadavek na parkování v Praze 2 ze strany podnikatelské sféry i rezidentů," dodala starostka.
Karlovo náměstí není jedinou oblastí, kde by radnice ráda vybudovala podzemní stání. Na Jiráskově náměstí se podle radnice k vybudování garáží zavázal investor Tančícího domu. V budoucnu by v místě mohlo najít parkování zhruba 300 aut. Na Karlově a Tylově náměstí by to bylo o 50 méně. Další variantu představuje Ostrčilovo náměstí. Radnice tam ale uvažuje i o nadzemních garážích, které by byly opřené o pilíř Nuselského mostu. Poslední možností je plácek v Americké ulici nad náměstím Míru.
"Rozhodně bychom při stavbě garáží nechtěli fungovat jako investoři nebo provozovatelé," sdělil už dříve zástupce starostky Jiří Paluska. Radnice chce pouze připravit prostor pro privátní investory.
O vybudování parkování v podzemí uvažuje také například radnice Prahy 3. Řidiči by v budoucnu mohli parkovat pod Ondříčkovou ulicí, náměstím Jiřího z Poděbrad nebo Škroupovým náměstím. Obyvatelé se ale bojí zvýšení dopravy a hluku v blízkosti parkovišť.
0 komentářů
přidat komentář

Související články