Pardubické sídliště Dukla potřebuje podzemní garáže

Vložil
ČTK
14.12.2006 14:45
Pardubice

Pardubice - Na pardubickém sídlišti Dukla mají vyrůst podzemní garáže s kapacitou 278 parkovacích míst. Plány městského obvodu počítají s dokončením stavby na centrálním náměstí asi za tři roky. Proměna náměstí Dukelských hrdinů přijde přibližně na 200 až 250 milionů korun, píše dnešní Mladá fronta Dnes (MfD) v regionální příloze pro Pardubický kraj.

    S přesunutím aut pod zem se změní také polorozpadlá betonová plocha náměstí. Radní ale na to musejí nejdřív získat peníze od Evropské unie. "Za deset let se počet aut na sídlišti zdvojnásobil. Ale stovka parkovacích míst na náměstí nestačí. Lidé parkují ve vedlejších ulicích a celé náměstí zaplněné auty působí dosti smutně," řekl MfD starosta pátého městského obvodu Jaroslav Kňava.
    Architekti navrhli dvoupatrové garáže pod náměstím s vjezdem z boční Lexovy ulice, kde doporučili umístit kameru a zařízení na měření rychlosti. "Tím se zamezí nadměrnému hluku. V prvním patře je navržena kapacita 136 stání, v  druhém patře 142 stání. Z toho bude 14 míst pro invalidy," uvedli v návrhu architekti z pardubického ateliéru Rozehnal & Vosmek. Podobný garážový komplex už stojí v Praze u Rudolfina.
0 komentářů
přidat komentář

Související články