Visiting Editors #6 : MAIO

Anna Puigjaner

Zdroj
Galerie VI PER
Vložil
Tisková zpráva
14.12.2017 10:30
Praha

Karlín

Zveme vás na přednášku a rozhovor s Annou Puigjaner, architektkou, editorkou a spoluzakladatelkou architektonické kanceláře MAIO hostující v programu Visiting Editors o jiných modelech publikování v architektuře.

Ve čtvrtek 14. prosince 2017 v 19:00 hodin v Galerii VI PER, Praha
V pátek 15. prosince 2017 v 19:00 hodin ve 4AM, Brno

Anna Puigjaner je architektka a editorka, věnuje se výzkumu. Se svým výzkumným projektem Kitchenless City: Architectural Systems for Social Welfare (Města bez kuchyň: architektonické systémy sociálního blahobytu) byla Anna finalistkou Rolex Mentor & Protégé Initiative a vyhrála loňskou cenu Wheelwright Prize, Harvard GSD 2016.

Aktuálně vyučuje na Royal College of Arts v Londýně a na Škole architektury ETSAB/ETSAV – UPC v Barceloně. Je spoluzakladatelkou architektonické kanceláře MAIO, která pracuje na prostorových systémech umožňujících zajímat se souběžně o teoretické i praktické pozice v architektuře.

Přednášela mimo jiné v MET Museum, GSAPP Columbia University, Yale University, Berkeley University UCLA, FAU Lisboa a Brussels UCL-LOCI. Práce kanceláře MAIO byly publikovány v mezinárodních médiích jako Domus, A10, Monocle, Frame a Detail; byly vystaveny na Bienále architektury v Benátkách a v Chicagu, v MoMA a v Institutu umění v Chicagu; byly oceněny v soutěžích FAD Award 2016 for Ephemeral Interventions and FAD Award 2015 for Thought and Criticism.
Anna Puigjanner se ve svém výzkumném projektu zaměřuje na takzvané Kitchenless Cities, tedy fenomén bydlení s kolektivními kuchyněmi eliminující kuchyně v bytových domech a vyvolávající domestikaci městského prostoru.

Veřejný program Visiting Editors je projektem platformy pro edukaci v architektuře Fake Cities True Stories ve spolupráci s Galerií VI PER v Praze a kulturním prostorem PRAHA Fórum pro architekturu a média v Brně.

design: Ľubica Segečová
kurátorka: Maria Topolčanská

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články