Bohumín chce připravit nové parcely pro rodinnou výstavbu

Vložil
ČTK
03.09.2017 19:50
Bohumín



Bohumín - V dříve problematické lokalitě Petra Cingra nedaleko centra Bohumína na Karvinsku by do pěti let mohly vzniknout nové stavební pozemky. Město tam totiž počítá s vybudováním až 40 zasíťovaných parcel. Pozemky pro rodinné domy budou nejen na zelené louce, ale i místo zdemolovaných zchátralých městských domů. Poslední z nich by měl být zbourán příští rok, řekla ČTK mluvčí města Lucie Kolková.


Město si na proměnu lokality nechalo vypracovat studii, která počítá se zasíťovanými parcelami o velikosti maximálně 1000 metrů čtverečních. Mezi budoucími rodinnými domy hodlá město ponechat i nezastavěnou plochu, kde vznikne malý parčík pro relaxaci s různými atrakcemi, který propojí stávající zástavbu rodinných domků s těmi novými. Zároveň město pro parčík využije i tamní vodní plochu.

"Lokalitu musíme nejprve odvodnit a připravit k zasíťování a rozparcelování. Sázet tady budeme i novou zeleň. Až bude vše připraveno, nabídneme pozemky k prodeji v licitaci, podobně jako v Záblatí ve Slunečné ulici. O tento druh bydlení mají totiž lidé stále větší zájem. Proto usilovně hledáme a pracujeme na přípravě dalších lokalit, které by byly pro výstavbu rodinných domků vhodné,"
uvedl místostarosta Lumír Macura (ČSSD).

O deset pozemků, které město nabízelo ve Slunečné ulici, byl značný zájem. Volná nyní zůstává jediná parcela.

V lokalitě Petra Cingra bylo v minulosti sedm problémových domů s asi stovkou bytů čtvrté kategorie. Většinu domů už město zdemolovalo, bourání nyní čeká poslední z nich.

Od nabídky parcel k rodinné zástavbě si město slibuje příchod nových rodin. Mluvčí uvedla, že město je po stránce služeb dobře vybaveno. Dvaadvacetitisícový Bohumín nabízí i množství volnočasových aktivit, od sportovních přes kulturní včetně sportovně-rekreačního areálu Bospor s aquacentrem, Hobbyparkem pro děti, v němž nechybí lanová stezka a farma s domácími zvířaty, nebo sportovní halou či adventure golfem.
0 komentářů
přidat komentář

Související články