Ještěd f kleci 18 - slavnostní vyhlášení

za letní semestr 2016/2017

Zdroj
Kristýna Mocová, spolek studentů FUA TUL
Vložil
Tisková zpráva
08.07.2017 08:45
Ateliér Karla Hubáčka liberecké Fakulty umění a architektury se pro jeden večer proměnil v bouřlivou oslavu tradiční studentské soutěže Ještěd f kleci. Na letošním již osmnáctém ročníku byly vystaveny jak semestrální, tak bakalářské a diplomní projekty.
Pětičlenná porota se sešla ve složení: architekt a absolvent Fakulty umění a architektury TUL Martin Hejl z ateliéru Kolmo, architektka Markéta Smrčková z Lennox architekti, Žofie Raimanová z Kanceláře veřejného prostoru na Institutu plánování a rozvoje hlavního města Prahy, architekt Tadeáš Říha působící v Londýně ve studiu 6a architects a architekt Michal Šrámek, který společně s Ladislavem Lábusem vede atelier na FA ČVUT.
Porota vybrala 5+2 projektů, které považuje za zástupné pro různé kvality sedmi libereckých ateliérů. Putovní sošku Ještěda f kleci si odnesl Jakub Trčka se svou bakalářskou prací Knihovna na Manhattanu.
Mezi nominovanými byl ateliér Prvok Vladimíra Baldy a Jiřího Žida, se zadáním Požah, Doupě, Letní scéna, Pavel Uličný a jeho Neobrane, klimatická membrána pro horkem paralyzovaná území, Antonín Hůla s diplomním projektem Obnova místa ve Stokách u Žlutic a Kristina Horváthová s projektem Dlouhý/Široký/Bystrozraký.
Porota závěrem ještě ocenila atelier Jiřího Klokočky se zadáním Slatiny a nesoutěžní projekt Místo na Okno! Martiny Bauerové, Dity Petráňové a Martina Kunce.
Ještěd f kleci se stejně jako každý semestr konal pod záštitou x-fatul spolek absolventů a přátel školy a k jeho hladkému průběhu přispěly svými sponzorskými dary společnosti Lasvit, Schüco, Isover, Saint-Gobain a Graphisoft Archicad. Věcné ceny vítězům a nominovaným darovali společnosti Master&Master, Papelote, Zlatá Loď a ERA21.

Více informací >

foto: Berenika Suchánková
0 komentářů
přidat komentář

Související články