Zlínský Prior se po dnešku uzavře, po obnově tam bude i hotel

Vložil
ČTK
30.06.2017 12:05
Zlín



Zlín - Zlínský obchodní dům Prior je dnes naposledy přístupný veřejnosti. Od soboty začne jeho rekonstrukce. V budově, která byla postavena podle návrhu architekta Františka Lydie Gahury v duchu zlínské funkcionalistické architektury v roce 1932, bude po obnově také hotel, restaurace i kancelářské prostory. Pokud se bude vše dařit, nejpozději začátkem druhého pololetí příštího roku by se měl zrekonstruovaný objekt s novým využitím otevřít, řekl dnes ČTK jednatel společnosti Prior Zlín Radovan Pilich.


Většina nájemců opustila budovu v centru krajského města na konci dubna, v provozu zůstalo jen přízemí se supermarketem a několika obchody.

"V průběhu příštího týdne bude celý objekt vyklizen a začne rekonstrukce. Na začátku to budou demoliční práce, z objektu zůstane jen nosný skelet. Vše ostatní, co vyplňuje objekt, se musí odbourat,"
řekl Pilich.

Bourat se budou i přístavby za obchodním domem vzniklé po roce 1945, přízemí se pak rozšíří do stráně, v těchto prostorách bude supermarket. Budova dostane nový plášť, vypadat by měla jako za baťovské éry. "Nicméně vše bude nové," uvedl Pilich. Minulost objektu bude připomínat například mozaika, která již byla v interiéru odborně odstraněna a hledá se pro ni v budově vhodné místo.

Většinu obchodního domu obsadí po rekonstrukci zlínská společnost HP Tronic, přední tuzemský distributor a prodejce domácích spotřebičů a elektroniky. Provozuje také síť prodejen Euronics, internetové obchody Kasa.cz a Hej.sk, do skupiny patří i společnost ETA a Resort Valachy ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. Skupina má přes 1400 zaměstnanců. Do obchodního domu přesune své administrativní sídlo a zřídí v něm wellness hotel. "To, že se budeme podílet na oživení jedinečné dominanty města v blízkosti baťovského továrního areálu, sídla Zlínského kraje a kongresového centra, je pro nás velkou výzvou i ctí," uvedl generální ředitel společnosti HP Tronic Daniel Večeřa.

V prvních dvou poschodích budou obchody, služby a gastronomické podniky. Třetí až páté patro bude sloužit jako administrativní centrum společnosti HP Tronic pro asi 400 zaměstnanců. Hotel s wellness centrem a restaurací vznikne ve čtyřech nejvyšších poschodích včetně plánované nástavby na střeše.
0 komentářů
přidat komentář

Související články