O přestavbu ZUŠ v Hradci Králové má zájem šest subjektů

Vložil
ČTK
22.03.2017 20:20
Hradec Králové

Hradec Králové - Do soutěže na rekonstrukci Základní umělecké školy Střezina v Hradci Králové za odhadovaných 160 milionů korun bez DPH se přihlásilo šest subjektů. Vítěz tendru by mohl být znám v dubnu, práce by mohly začít v květnu. Stavba je současným největším investičním projektem města. ČTK to dnes řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich (TOP 09). ZUŠ Střezina má kolem 2000 žáků a sídlí v nevyhovujících prostorách na třech místech ve městě.


Hlavní částí projektu je rekonstrukce bývalé pavilonové Základní školy Jih na Slezském Předměstí. V ní již nyní základní umělecká škola většinu objektů využívá. Stavba by měla trvat 18 měsíců, vše by tedy mohlo být hotové do konce roku 2018. V tendru zatím komise otevřela obálky s nabídkami, které nyní bude posuzovat hodnotící komise. Výši podaných nabídek ani jména zájemců o zakázku Vedlich nesdělil.

Přestavbou získá ZUŠ Střezina nově multifunkční prostory. Například zkušebnu pro studenty populární hudby, učebny pro výtvarný obor. Vedení školy plánuje, že areál se v budoucnu stane přirozeným kulturním centrem stotisícového města. Vedlich dodal, že umělecká škola na svou moderní budovu čeká čtvrt století.

Jako druhá stálá budova škole zůstane Divadlo Jesličky, kde po rekonstrukci bude pokračovat literárně-dramatický obor. Třetí objekt v ulici Na Střezině škola vrátí magistrátu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články