V brněnském Typosu má být restaurace a kanceláře

Zdroj
Zdeněk Meitner
Vložil
ČTK
17.01.2017 20:20
Brno



Brno - V domě v Běhounské, který loni v Brně opustila Česká televize, by měla být v přízemí restaurace a kavárna a ve vyšších podlažích kanceláře. Firma Swantonfield, která dům získala v dražbě za 81 milionů korun, chce nabízet administrativní prostory, které lákají spíše mladé začínající kreativní a technologické firmy, sdělil dnes ČTK jednatel Josef Vojta.


Společnost neplánuje kompletní rekonstrukci památkově chráněného domu, ale jen nutné opravy a úpravy pro nové nájemníky. "Jde o skvělou adresu a genius loci původně bankovního paláce. To jsou předpoklady, aby zde vzniklo něco výjimečného. Zatím máme základní myšlenku, jak by to mělo vypadat," uvedl Vojta. Přestože půjde z velké části nově o kancelářský dům, je cílem nových majitelů, aby nebyl uzavřený.

Cílem je, aby lidé z firem, které do kanceláří přijdou, měli možnost potkávat se s lidmi z ostatních firem. "Nechceme suplovat klasické co-workingové projekty. Spíš budovu vnímáme jako prostor pro mladý byznys, který už potřebuje vlastní kanceláře, ale nechce přijít o možnost potkávat se," uvedl Vojta.

Kanceláře mají být od třetího patra výš. Restaurace bude v prostoru bývalé bankovní haly s okny přes dvě patra, odkud je výhled na Jakubské náměstí a Špilberk v pozadí. Ve druhém patře, které je galerií spojeno s hlavní halou, by měly být prostory pro setkávání, tedy malé zasedací místnosti, zákoutí na posezení u kávy a jedna větší konferenční místnost.

Dům byl postaven v době první republiky pro banku, Česká televize se do něj nastěhovala stejně jako do sousedního Typosu v roce 1961. Jako provizorium jí sloužilo 55 let, než se loni přestěhovala do nového studia v městské části Líšeň. Palác Typos se vydražil před Vánoci a vlastníkem je společnost Magnum Mall, která má za sebou rekonstrukci více domů v historickém centru města. Své plány zatím nepředstavila.
0 komentářů
přidat komentář

Související články