Schüco na veletrhu BAU 2017 představí textilní fasádu FACID

Energetická efektivita, design, optimalizace a digitální technologie pro budoucí výstavbu

Vložil
Tisková zpráva
05.12.2016 09:45
Schüco CZ s.r.o.

FACID: upínací technologie použitá u spojovacího profilu
Další ročník mezinárodního veletrhu stavebních materiálů BAU vymezuje motto "Budoucnost výstavby". Jak se s tímto zadáním vypořádala společnost Schüco, německý výrobce okenních, dveřních a fasádních systémů, bude od 16. do 21. ledna 2017 k vidění na stánku č. 301 v hale B1 mnichovského výstaviště Messe München. Prezentace specifických řešení zacílených na architekty, zpracovatele a investory vychází z energeticky efektivních a na design orientovaných technologií. Nechybějí ani podpůrné digitální technologie pro procesy plánování, výroby a výstavby. Středem zájmu bezesporu bude atraktivní textilní fasáda FACID i nová řada protipožárních a protikouřových dveřních profilů. 


Požadavky na moderní výstavbu neustále narůstají. Společnost Schüco na nových výzvách pracuje v součinnosti se všemi zainteresovanými partnery. Takto nabyté znalosti a informace pak využívá při vývoji produktů a služeb. Komunikace s architekty, zpracovateli a investory se odráží i na struktuře výstavní plochy na mnichovském veletrhu BAU. Každý si přijde na své. Nové i osvědčené systémy pro okna, dveře, fasády, posuvné stěny, zastínění a zabezpečení budou prezentovány v samostatných produktových sekcích, zároveň se lze těšit na tematická studia s ucelenými inovativními řešeními pro opláštění budov.

Spolehlivost a svoboda při plánování pro architekty

Vysoká úroveň tvůrčí svobody podpořená spolehlivostí při plánování je prioritou. Schüco na veletrhu představí unikátní textilní fasádu FACID. Jedná se o globálně prověřené vysoce flexibilní řešení, které otevírá další možnosti vzhledu budov. Kromě atraktivního designu je významnou výhodou tohoto produktu operativnost a přizpůsobivost, instalace je časově nenáročná a nenarušuje provoz budovy. Zatímco jádro objektu zůstává, vzhled se může v průběhu času měnit třeba z důvodu jiného využití objektu, kvůli technickým modifikacím či pro novou firemní architekturu. Ať už se jedná o fasádu zavěšenou, zezadu odvětrávanou či integrovanou, případně na přání se stínicí a protisluneční technikou a dodatečnými dekorativními úpravami včetně možnosti kombinované fasády, FACID je založena na rychlé instalaci díky upínacímu systému a nevyžaduje náročnou výrobu. Výhodou je také nízká hmotnost. 

FACID plášť na fasádě o rozloze 20.000 m² na letišti Berlin Brandenburg Willy Brandt.

Se systémem FACID lze každý udržitelný objekt atraktivně odlišit. K výběru je několik typů fasádních tkanin, vždy záleží na účelu a typu objektu. Například se může jednat o předpjatý výplet z PVC vláken s možností potisku nebo o vysoce kvalitní skelná vlákna s protipožární odolností třídy A2. Všechna vlákna jsou k dispozici v mnoha barvách a v různém stupni pórovitosti, například tak lze řešit příčnou ventilaci v parkovacích domech.

Efektivní výroba a instalace pro zpracovatele

Jednoduchost, bezpečnost a rychlost, tudíž ekonomická výroba a instalace, to jsou hlavní kritéria, která hledají zpracovatelé. Schüco se na veletrhu zaměří na optimalizaci výrobních procesů, od plánování až po instalaci na místě. Jedním z příkladů může být nová řada dveřních profilů s protipožární a protikouřovou ochranou stavební hloubky 90 nebo 76 mm (Schüco FireStop ADS 90 FR 30 a Schüco FireStop ADS 76.NI SP). Díky unikátní geometrii profilů jsou komponenty kování montovány bez nutnosti frézování a použití nástrojů. Dojde-li v průběhu životního cyklu ke změně využití, lze komponenty kování jednoduše a s minimálními náklady uzpůsobit novým potřebám. Systém umožňuje navrhnout protipožární dveře bez zamykací techniky, ideální pro interiérové dveře s vysokou frekvencí užití.

Bezpečnost a design pro investory

Investory zajímá udržitelná, bezpečná a ekonomická výstavba s individuálním designem. Schüco této cílové skupině v Mnichově ukáže trvalé a udržitelné produkty, ideální pro realizaci úspěšných projektů s maximální návratností. Příkladem je fasádní systém Schüco FWS 50.SI a vysoce tepelně izolovaný okenní systém Schüco AWS 75.SI+, které byly dle aktuálního C2C standardu amerického institutu "Cradle to Cradle Products Innovation Institute" oceněny certifikátem Silver.

3D vzhled textilní fasády FACID na budově chirurgického centra v Mnichově (Großhadern).

Pro více informací o systémech Schüco navštivte www.schueco.cz.
0 komentářů
přidat komentář

Související články