Visiting Editors #3 : The Funambulist

Zdroj
Galerie VIPER
Vložil
Tisková zpráva
02.12.2016 15:10
V pátek 2. prosince 2016 v 18:00 hodin se v v brněnském kulturním prostoru PRAHA / Fórum pro architekturu uskuteční třetí přednáška z cyklu Visiting Editors.
Architekt a kritik Léopold Lambert představí svůj nezávislý architektonický časopis The Funambulist a zároveň uvede jeho aktuální číslo s podtitulem "Police".
Léopold Lambert je architekt a publicista, šéfredaktor časopisu The Funambulist, který také sám nezávisle vydává v Paříži. Je autorem knih Weaponized Architecture: The Impossibility of Innocence (DPR-barcelona 2012) – která je ve výběru naší kurátorované knihovny –, Topie Impitoyable: The Corporeal Politics of the Cloth, the Wall, and the Street (Punctum Books, Goleta, CA 2015) a La politique du bulldozer: La ruine palestinienne comme projet israélien (Bulldozer Politics: The Palestinian Ruin as an Israeli Architectural Project; Éditions B2, Paris 2016).
The Funambulist je tištěný i digitální dvouměsíčník doplněný blogem a podcastem (http://the-archipelago.net/). Jeho podtitul „Politics of Space and Bodies” vyjadřuje ambici přemostit prostřednictvím kritických článku s dlouholetými a nově objevovanými dopisovateli svět designu (architektury, urbanismu, průmyslového a módního designu) se světem humanitních věd (filosofií, antropologií, historií, geografií atd.).
http://thefunambulist.net/
Visiting Editors
je sérií přednášek, diskusí a čtení o jiných modelech publikování v architektuře.
Kurátorka projektu: Maria Topolcanska / Fake Cities True Stories.
Organizují: PRAHA / Fórum pro architekturu a média a VI PER
Přednáškovou sérii doprovází pop-up čítárna s kurátorským výběrem současných editorských projektů lokálních scén.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články