Brno opravuje polikliniku Zahradníkova, vznikne tam školka

Zdroj
Lenka Horáková
Vložil
ČTK
20.10.2016 15:05
Brno



Brno - Brno jako zřizovatel pokračuje v opravách polikliniky v Zahradníkově ulici, v jejímž objektu bude od ledna i školka s 24 místy. Náklady na vybudování mateřské školy přesahují sedm milionů korun. Za celodenní pobyt dítěte rodiče měsíčně zaplatí 1000 korun, za půl dne 500 korun, řekl dnes ČTK primátorův náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL). Město už od roku 2009 rekonstruuje polikliniku. Letos do ní dalo 26 milionů, v příštích letech počítá odhadem s 360 miliony korun.


Školka vznikne v Nerudově ulici v prostorách, které jsou součástí objektů polikliniky. Podle Hladíka je to z pohledu města první dětská skupina, kam mohou umístit děti zaměstnanci města a dalších organizací. "Snažíme se tím podpořit rodinnou politiku. Souvisí s tím i vznik několika zkrácených pracovních úvazků. Primárně jsou místa určená pro děti zaměstnanců magistrátu, zdravotnického zařízení v Zahradníkově ulici a pro Městskou policii Brno," uvedl Hladík. Pokud se však kapacita nenaplní, mohou ji využít i další občané.

O děti v rozmezí od jednoho roku do čtyř let se budou starat čtyři kvalifikované vychovatelky. Kromě míst pro dětskou skupinu se opraví vnitroblok mezi objekty Zahradníkova 6 a Nerudova 7, kde vznikne i hřiště. Stavbaři opraví fasádu a vymění okna. Na revitalizaci vnitrobloku město vyčlenilo 15 milionů korun.

Školku pro děti zaměstnanců má už Jihomoravský kraj. Přímo na krajském úřadě je prostor pro 34 dětí, letos po prázdninách kraj přidal dalších 72 míst v budově Vyšší odborné školy zdravotnické v Brně nedalo úřadu. Do školky chodí i děti hasičů nebo policie.

Brno zřizuje bezmála 140 školek pro 11.600 dětí. V posledních letech vznikají nová místa. Přestože se většina dětí do školek dostane, stále se najdou rodiče především menších dětí, kteří místo hledají.
0 komentářů
přidat komentář

Související články