IPR začal hledat šéfa skupiny metropolitního plánu

Vložil
ČTK
13.10.2016 14:45
Praha

Praha - Pražský Institut plánování a rozvoje (IPR) začal hledat nového šéfa skupiny, která připravuje nový metropolitní plán. IPR vyhlásil výběrové řízení na obsazení této pozice. ČTK to dnes řekl Ondřej Boháč, který je pověřen vedením IPR. Skupinu řešící metropolitní plán opustilo 13 odborníků z 15 členů včetně vedoucího architekta Romana Kouckého. Zájemci o pozici se mohou hlásit do konce listopadu.

IPR je příspěvková organizace Prahy, která má na starosti mimo jiné právě územní plánování. "Práce nestojí, ale s významnými kroky je třeba počkat na nového šéfa toho týmu," řekl Boháč. Náměstkyně primátorky Petra Kolínská (SZ/Trojkoalice) dnes na jednání magistrátního výboru pro územní rozvoj řekla, že tým chce mít kompletní nejpozději do Vánoc.

Původní vedoucí týmu architekt Koucký byl odvolán společně s ředitelem Petrem Hlaváčkem. Na to zareagoval tým odborníků a 13 jich podalo výpověď. Výběrová řízení na nové členy týmu zatím IPR nevypsal. "Je třeba nejdříve mít vedoucího, potom začneme sestavovat tým," řekl Boháč.

Hlaváčka odvolalo vedení města letos v září. Důvodem bylo podle Kolínské zpoždění prací na metropolitním plánu a Hlaváčkova neochota odvolat Kouckého. Pražská TOP 09 poté vyzvala Kolínskou k rezignaci. "Odvolání ředitele Hlaváčka nahrává k vytvoření bezprecedentně prokorupčního prostředí a chaotickému rozvoji Prahy. Ani po několika odkladech nebude mít Praha územní plán. Proto vyzýváme Petru Kolínskou k rezignaci," uvedl tehdy předseda zastupitelů TOP 09 Václav Novotný. Rozhodnutí kritizovali nejen opoziční zastupitelé, ale také řada odborníků včetně architektů Martina Rajniše nebo Jakuba Ciglera.

Institut má za úkol mimo jiné připravit nový územní plán a plánovat rozvoj města. Jeho roční rozpočet je asi 300 milionů korun.

2 komentáře
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
Tvrzení proti tvrzení
Tomáš Vích
13.10.16 07:57
Dobrá zpráva
Pavel
13.10.16 07:39
zobrazit všechny komentáře

Související články