Náměstí ve Valašském Meziříčí čeká rekonstrukce

Vložil
ČTK
08.09.2016 09:10
Valašské Meziříčí

Valašské Meziříčí - Náměstí ve Valašském Meziříčí na Vsetínsku čeká rekonstrukce. Stane se částečně bezbarierovým, k posezení budou lákat nové lavičky, řekla dnes ČTK mluvčí radnice Renata Votrubová. Náklady se odhadují na 38 milionů korun, práce zřejmě začnou příští rok.


Plánovaná úprava náměstí bere v úvahu také to, že se tam pravidelně konají farmářské trhy a kulturní akce. "Zachována by měla být i doprava a dvě sochy, mariánský sloup a socha svatého Floriána. Změní se mobiliář, přibudou oboustranné lavičky, stojany na jízdní kola a informační vitríny. Náměstí osvětlí nová LED svítidla," řekla mluvčí.

"O rekonstrukci náměstí jsme jednali se všemi dotčenými stranami, a to jak s Národním památkovým ústavem Kroměříž, tak i příslušnými odbory městského úřadu," uvedla místostarostka Yvona Wojaczková(ANO), podle níž zatím není známý termín, kdy obnova náměstí začne. "Předpokládám, že by samotná realizace mohla nastat v příštím roce," uvedla.

Dvaadvacetitisícové město letos hospodaří s příjmy 409 milionů korun a výdaji 488 milionů korun. Rozdíl město dorovná zůstatky na bankovních účtech. Na investice je vyčleněno téměř 142 milionů korun, což je o 28 milionů více než loni.
0 komentářů
přidat komentář

Související články