Brno-střed pozastavilo rekonstrukci tržnice kvůli špatné statice

Vložil
ČTK
02.09.2016 10:00
Brno - Městská část Brno-střed pozastavila rekonstrukci budovy tržnice na Zelném trhu. Důvodem jsou závažné statické poruchy objektu, uvedl dnes v tiskové zprávě místostarosta Brna-středu Jiří Švachula (ANO). Podle něj potrvá vyřešení této situace odhadem do jednoho měsíce. Městská část buduje v bývalém domu potravin za 46 milionů korun krytou tržnici pro desítky prodejců.


Statické poruchy se podařilo odhalit po dokončení bouracích prací. "Tyto nedostatky vznikly v průběhu předcházejících necitlivých dílčích rekonstrukcí v devadesátých letech minulého století," informoval Švachula. Vybudování tržnice mělo být hotové do konce letošního roku, nyní se termín zhruba o měsíc posune.

Cílem celého projektu je přestavět krytou tržnici jako nedílnou součást náměstí Zelný trh, kde prodejci nabízejí ovoce, zeleninu a jiné produkty ve volném prostoru. V přízemí by měla být jazzová kavárna a lokální pekárna s bistrem, kde bude možné koupit čerstvě upečené pečivo, které se bude vyrábět přímo na místě. Součástí má být i hlídané dětské centrum.

V prvním a druhém patře bude prostor pro prodejce, u kterých si návštěvníci budou moct koupit čerstvé potraviny jako ovoce, zeleninu, sýry, maso a uzeniny. První patro bude zaměřené na ovoce a zeleninu, druhé patro má nabízet delikatesy a gurmánské pochutiny jako například víno, ryby, zahraniční sýry a podobně.

V současnosti funguje jako tržiště celé náměstí Zelný trh. Prodejci mají venku vymezeno přes 100 míst. V kryté tržnici bude možné na náměstí prodávat jak v létě, tak v zimě.
0 komentářů
přidat komentář

Související články