Studio ČT v Brně v Běhounské se bude dražit 20. října

Vložil
ČTK
23.08.2016 09:00
Brno



Brno - Dražba části brněnského studia České televize v Běhounské ulici se uskuteční v hotelu International 20. října, vyvolávací cena je 30,7 milionu korun. S dražbou paláce Typos v Jezuitské s vyvolávací cenou 70 milionů se počítá předběžně v prosinci, ale pevné datum zatím nebylo stanovené, vyplývá z dražební vyhlášky, která je umístěná na webu dražební společnosti Prokonzulta. Studio už je téměř kompletně přestěhované do nových prostor v městské části Líšeň.


"Dům na Běhounské už je kompletně vystěhovaný, zatímco na Jezuitské se ještě stěhuje. Proto se nebudou dražit oba domy současně,"
řekla ČTK Jarmila Matysová z Prokonzulty.

Zájemci o koupi si mohou objekt v Běhounské ulici přijít prohlédnout dvakrát v září a jednou v říjnu. Znalecký posudek ocenil nemovitost na 30,669.021 korun. Postavená byla mezi světovými válkami a původně sloužila bance, dům je památkově chráněný. Postupem let si jej Česká televize uzpůsobila vlastnímu provozu. Má osm podlaží, z toho jedno podzemní. Celková podlahová plocha je 3160 metrů čtverečních. Mimo jiné je v suterénu trezor s pancéřovanými dveřmi, ovšem již nefunkční.

Palác Typos byl mezi válkami postaven jako multifunkční objekt s byty, obchodní pasáží a tančírnou v podzemí. Dodnes zbyly jen tři byty, zbylé byly přestavené na kanceláře. V tančírně je největší natáčecí studio.

Česká televize sídlila v domech v historickém centru města od roku 1961 a od začátku šlo o provizorium. O novém studiu televize uvažovala několik let, nakonec padla volba na bývalý areál Zetoru v Líšni. Investice dosáhla 274 milionů korun, částečně ji zaplatí právě prodej opuštěných budov. První vysílání zpráv a Dobrého rána z nového studia uvidí diváci 19. září a slavnostní otevření nového studia je naplánované na začátek října.
0 komentářů
přidat komentář

Související články