V ostravských Výškovicích vznikne nové nákupní centrum

Vložil
ČTK
15.08.2016 08:05
Ostrava



Ostrava - Uprostřed ostravského sídliště Výškovice vznikne na místě loni zbouraného Obchodního centra Odra nákupní centrum. Jeho vybudování bude stát okolo 250 milionů korun, otevřít by se mělo zřejmě v roce 2018. ČTK to dnes sdělila mluvčí nejlidnatějšího městského obvodu Ostrava-Jih Martina Gavendová.


"Těší mě, že tato lokalita opět plnohodnotně ožije a zpřístupní občanům především služby a provozovny, které potřebují, například lékárnu, prodejnu potravin, kadeřnictví, květinářství či restauraci," uvedl starosta Ostravy-Jihu Martin Bednář (ANO).

Centrum Odra léta chátralo a jeho přestavbu brzdily majetkové spory. Loni ho dělníci strhli. "V těchto dnech konečně nabylo rozhodnutí o stavebním povolení právní moci," uvedl ředitel správy majetku společnosti 3E Projekt, která je investorem stavby, Martin Výtisk.

Původní projekt na stavbu nového centra se v minulých letech změnil. Původně měl stát bezmála půl miliardy korun. Nakonec to kleslo na polovinu. "Ekonomika v Ostravě se změnila, původní velký projekt jsme přehodnotili, v současné době bychom nesehnali tolik zajímavých nájemců," vysvětlil změnu Výtisk.

Stavba podle něj nebude jednoduchá. "Budeme stavět na sídlišti, kde je mimo jiné trafostanice a také předávací teplovodní stanice - čekají nás jednání, jak a kdy tyto distribuční kanály budeme moci přeložit," uvedl Výtisk.

Ostrava-Jih má okolo 100.000 obyvatel. Obvod tvoří hlavně velká sídliště - Hrabůvka, Dubina, Výškovice či Zábřeh.
0 komentářů
přidat komentář

Související články