Zájemci o oživení Malostranského náměstí se mohou hlásit přes web

Vložil
ČTK
15.07.2016 10:00
Praha

Praha - Zájemci o pořádání kulturních a společenských akcí na Malostranském náměstí v Praze, ze kterého na začátku měsíce zmizelo parkoviště, se mohou hlásit přes nově zpřístupněný internetový dotazník. Návrhy posoudí pracovní skupina složená z obyvatel a zástupců místních organizací a radnice.


Prostor náměstí nad tramvajovou zastávkou opustila auta na začátku července. Obyvatelé okamžitě místo využili ke společenskému setkávání. A tak by tomu mělo být i nadále. Vedení města chce, aby náměstí ožilo a dá k tomu prostor lidem samotným. Zákaz platí pouze pro reklamní, politické a privátní akce. Naopak zelenou dostanou programy pro veřejnost, mluvilo se třeba o tančírně, pořádání divadelních představení nebo o cvičení jógy.

Podle slibu magistrátu by navíc na náměstí měla přibýt zeleň, stojany na kola, zamýšleno je pítko či umístění pojízdné kavárny. Pražský Institut plánování a rozvoje (IPR) také chystá kompletní obnovu Malostranského rynku. Odborná porota v září 2014 v mezinárodní architektonické soutěži vybrala návrh architektů Martina Hájka, Václava Hájka a Petra Horského. IPR podle ředitele Petra Hlaváčka sestaví pracovní skupinu, která rekonstrukci připraví. "Když půjde vše dobře, mohla by začít v roce 2018. Vítězný návrh je jen pomyslným prvním vykopnutím," řekl nedávno ČTK.

S odstraněním parkoviště v uplynulých týdnech nesouhlasili někteří poslanci, kteří tam až dosud parkovali. Se Sněmovnou bude Praha o náhradní možnosti parkování jednat.
0 komentářů
přidat komentář

Související články