V Bělé pod Bezdězem finišuje stavba sportovní haly

Zdroj
Pavel Šubrt
Vložil
ČTK
03.09.2006 00:15
Praha

Bělá pod Bezdězem (Mladoboleslavsko) - V Bělé pod Bezdězem na Mladoboleslavsku finišují práce na stavbě sportovní haly, kterou nechalo město s  pomocí státní dotace vystavět v místě bývalého házenkářského hřiště. Zároveň v  jiných částech města vrcholí práce na úpravě herny pro stolní tenis a výstavbě venkovního sportoviště pro míčové hry. Všechny tyto stavby mají být hotovy do konce září. ČTK to řekla starostka Daniela Vernerová.

    Dostavbou haly v  blízkosti sokolovny sousedící s historickým centrem získá město poprvé kvalitní halu nejen pro házenkáře, ale i pro další sportovní oddíly. Letos tato investice přišla na 7,1 milionu korun, z toho 1,8 milionu pokryla státní dotace. V příštím roce chce radnice dokončit spojovací trakt se sokolovnou. Podle starostky přijde tato stavba ještě na dalších 11,7 milionu korun, z toho pět milionů by mělo jít ze státního rozpočtu. U haly vzniknou nová parkovací místa a součástí výstavby jsou i terénní a sadové úpravy okolí. Kolem nové sportovní haly postupně vzniká celá sportovní zóna, kde má být i skateboardové hřiště. Město již také chystá úpravu komunikací a chodníků v této lokalitě.
    Před dokončením je i  výstavba venkovního hřiště pro míčové hry v areálu základní školy v ulici Elišky Krásnohorské. Povrch hřiště tvoří umělý trávník, který původně sloužil jako povrch házenkářského hřiště v místě dostavované sportovní haly. Nové hřiště město postavilo za 1,3 milionu korun, z toho přes 200.000 korun byla státní dotace. Hřiště bude sloužit základní škole a sportovním oddílům.
    Třetí dokončovanou investicí do bělských sportovišť je úprava vnitřních prostor herny pro stolní tenis v Hradební ulici. Rekonstrukce rozšířila herní plochu a celkově zlepšila prostředí herny. Na tuto akci s náklady 630.000 korun získalo město dotaci kraje 150.000 korun.
0 komentářů
přidat komentář

Související články