FAKRO inspires – space for new visions – architektonická soutěž s novou tváří

Vložil
Tisková zpráva
12.04.2016 13:40
FAKRO CZECH s.r.o.

Odstartoval další ročník mezinárodní architektonické soutěže „FAKRO inspires – space for new visions“ určené pro architekty a poprvé v historii také pro studenty architektury. Soutěž se již 7 let těší velkému zájmu architektů z celého svět. Pořadateli soutěže je společnost FAKRO – světová dvojka ve výrobě střešních oken a magazín A10 – mezinárodní architektonický magazín. Patronem letošní soutěže je AUTODESK – výrobce programů pro architekty.



Letošní ročník soutěže „FAKRO inspires – space for new visions“ je rozdělen na dvě části – jednu pro architekty, druhou pro studenty architektury. Architekti mají za úkol vytvořit vizualizaci renovace stávající veřejné budovy (úřadu, nemocnice, školy, výrobní haly atd). Studenti architektury budou projektovat rezidenci.

V projektech je nutno zohlednit výrobky FAKRO. Bohatá nabídka FAKRO nabízí široké využití, inspiruje k vytvoření inovativních,
zajímavých a originálních řešení
“ – komentuje Malgorzata Respekta-Paszkiewiccz, koordinátorka soutěže. Organizátoři jsou – s ohledem na minulé ročníky – přesvědčení, že koncový efekt bude výjimečný, a střešní okna, okna do plochých střech, půdní schody nebo různé doplňky pro okna značky FAKRO zpestří každý soutěžní projekt. Estetika je jenom jednou stranou mince, účastníci se musí snažit, aby byl výsledek funkční, energeticky úsporný, plný světla.

Na vítěze soutěže „FAKRO inspires – space for new visions“ čekají hodnotné ceny. Nejlepší architekt získá 5000 €, výherce 2. místa získá 3000 €, třetí místo bude oceněno 2000 €. Výherci 1. a 2. místa z řad studentů získají licenci AutoCad Revit LT Suite a voucher umožňující prohlídku firmy FAKRO s účastí v diskusním panelu. Dalších 8 oceněných studentů získá voucher.

Projekty můžete zasílat do 12. září 2016. Všechny podrobnosti a odkazy naleznete na www.fakro.cz
0 komentářů
přidat komentář

Související články