Kladno v dubnu vyhlásí soutěž na proměnu autobusového terminálu

Vložil
ČTK
16.03.2016 21:10
Kladno

Kladno - Kladno v dubnu vyhlásí architektonickou soutěž na přestavbu autobusového terminálu. Jde o další z projektů, které mají vylepšit vzhled centra města a oživit ho. ČTK o tom informovala mluvčí kladenské radnice Lenka Růžková.

Náklady na úpravy terminálu zatím nejsou jasné, zástupci města již dříve uvedli, že na stavbu zkusí získat dotace. Kladno nedávno vypsalo také soutěž na úpravu hlavní pěší zóny T.G.M.

Nový terminál by měl umožnit kombinovat několik druhů dopravy a zvýšit pohodlí i bezpečnost cestujících. Mají tam být parkoviště a úschovna jízdních kol. Cestujícím by měl začít sloužit v roce 2018.

"Naším záměrem je změnit extenzivně využitou a zanedbanou plochu současného 'autobusáku' na plnohodnotný, multifunkční městský prostor. Základním cílem je zlepšit kvalitu tohoto veřejného prostoru," uvedl radní pro rozvoj města Ondřej Rys (Volba pro Kladno).

Podle mluvčí by modernizací prostoru měl vzniknout nejen nový terminál, ale i celistvý funkční prostor včetně obchodů, kanceláří či bytů. "Tím tento zanedbaný prostor přetvoříme na pulsující, živé místo, které bude hodnotnou vizitkou města," doplnila Růžková.

Autobusové nádraží vzniklo v Kladně v 70. letech pro potřeby oceláren Poldi v místě bývalého parku. Jeho kapacita je nyní pro současné využití předimenzovaná a cestující zde nemají dostatečný komfort. Poblíž nádraží je i Středočeská vědecká knihovna a městské divadlo, i proto by se mělo podle Rysa stát plnohodnotnou součástí centra města, ne působit jako periferie.

0 komentářů
přidat komentář

Související články