Berker.Net – skutečně velmi inovativní elektroinstalace

Vložil
Tisková zpráva
02.12.2015 10:05
Hager Electro s.r.o.

Berker.Net je systémové řešení pro domovní elektroinstalace od společnosti Hager. Ta představuje první krok k inteligentnímu bydlení a splňuje širokou škálu požadavků investorů na ovládání světel, žaluzií či spínání dalších zařízení. Přitom je jeho instalace, naprogramování a uvedení do provozu velmi snadné.

Většina investorů dnes klade důraz na pohodlí a užitnou hodnotu svého bydlení a ani elektroinstalace v rodinných domech nebo bytech není výjimkou. Pod pojmem inteligentní bydlení si můžeme představit všelicos, nicméně většina dnešních investorů požaduje především určitý komfort v ovládání základních zařízení, jako jsou světelné zdroje, stínící systémy a k tomu především úspory, které se promítají do faktur za elektrickou energii. S rozmanitostí a také s požadavky ze strany investorů, které rostou nad projektem, se úměrně zvedá cena elektroinstalace.

Inteligentní elektroinstalace „prvního stupně“, i tak se dá nazvat systém Berker.Net od společnosti Hager. Do tohoto systému lze zahrnout spínače osvětlení, ovládače žaluzií, detektory pohybu, čidla intenzity osvětlení a další. Obrovskou devizou systému Berker.Net je možnost jak drátového, tak i bezdrátového provedení a jejich vzájemného propojení. Bezdrátová tlačítka jsou k nerozeznání od klasických vypínačů, umožní vám doplnit stávající elektroinstalaci, ale také umístit je tam, kde konstrukce materiálu neumožňuje vedení vodičů - na skleněné příčky, kovové nosníky a dokonce i na dlaždičky v koupelně, do kterých se nikomu opravdu nechce vrtat. Myslíte si, že zde končíme? Tak to se mýlíte. Pro ekologicky smýšlející příznivce jsou k dispozici vypínače se solárními články, které stačí přilepit na slunné místo. A pro toho, kdo si chce opravdu dopřát pohodlí, lze do systému zapojit i dálkové ovladače, kterými zhasnete světlo ve vedlejší místnosti, když už sedíte v poklidu u svého oblíbeného filmu nebo seriálu.

Bezdrátové řešení systému Berker.Net oceníte nejen při výstavbě nových objektů, ale především při rekonstrukcích stávajících budov. Snadno přidáte vypínače tam, kde je nově potřebujete, bez nutnosti sekání do zdí. Systém je také velmi snadno rozšiřitelný…začnete s několika bezdrátovými vypínači, postupně přidáte třeba dálkový ovladač, pak nalepovací nástěnný ovladač. K řízení jednotlivých světel přidáte postupně ucelené světelné scény. Systém tak roste s vámi a reaguje na vaše potřeby.

Ačkoliv Berker.Net není jediným bezdrátovým systémem na trhu, má proti ostatním jednu nepřekonatelnou výhodu: je plně kompatibilní se sběrnicovými systémy KNX. Pokud se tedy v budoucnu rozhodnete, že chcete naplno využívat současné možnosti inteligentního bydlení a vybavit svůj dům či kanceláře komplexním řízením KNX, všechny doposavad nainstalované komponenty Berker.Net do tohoto systému snadno zapojíte.

Komponenty systému Berker.Net můžete vybírat z modelových řad vypínačů Hager S.1, B.3 a B.7, Q.1 a Q.3, K.1 a K.5 a R.1 a R.3.

Hager Electro s.r.o.
Pražská 238
250 66 Zdiby
0 komentářů
přidat komentář

Související články