Dřevostavby se systémy Rigips

Vložil
Tisková zpráva
04.09.2006 00:10
Saint-Gobain Construction Products CZ a.s. Divize Rigips

Společnost Rigips cíleně postupuje v rozšiřování a inovování produktového portfolia v oblasti systémů suché výstavby a nyní dodává komplexní systém stavebních prvků pro montované dřevostavby.

Novinkou v nabídce je nosný stěnový panel Rigidur, který se využívá pro konstrukce vnitřních příček i pro vnější obvodové stěny objektu. Panel Rigidur je deskový prvek tvořený dřevěným rámem, s výplní z minerální izolace a opláštěním ze sádrovláknitých desek.

Panel plní širokou škálu funkcí od přenesení vertikálních i horizontálních zatížení, přes zvukovou izolaci až po požární odolnost.

Uvedení nového konstrukčního systému na trh předcházely náročné testy. Řada konstrukčních sestav byla vyzkoušena z hlediska zvukové a tepelné izolace s velmi dobrými výsledky. Zkouškami byla prokázána i vysoká účinnost sádrovláknitých desek Rigidur při řešení požadavků na požární odolnost, která dosahuje hodnot až REI 60.

Součástí příprav nového stavebního řešení byl i systém pro certifikaci výrobků s kompletní dokumentací, podklady a podpora pro výrobce dřevostaveb. Mezi servisní služby Rigips patří také technické poradenství, spolupráce při tvorbě podkladů a obchodní podpora výrobců a montážních společností.
V rámci nadnárodní korporace Saint-Gobain využívá Rigips dlouholetých znalostí a zkušeností v oblasti montovaných dřevostaveb z celého světa, především z USA a Kanady.

Společnost Rigips nyní nabízí ucelený stavební systém pro dodavatelské firmy v oblasti montovaných dřevostaveb:
  • Nosný stěnový panel Rigidur pro vnější i vnitřní příčky
  • Fasádní polystyrenové desky Rigips pro vnější zateplovací systém ETICS
  • Speciální izolační drenážní a soklové desky, desky Perimetr z pěnového polystyrenu pro tepelnou izolaci spodní stavby a ochranu konstrukčních dílů ve styku se zeminou
  • Systémy ze sádrokartonových desek pro vestavby podkroví a řešení podhledů
  • Sádrové omítky a malířské stěrky Rimano pro finální úpravu povrchů
  • Tepelné izolace na bázi minerálních a skleněných vláken
Výrobci panelů, prefabrikovaných dílců pro dřevostavby, současně i projektanti a architekti tak dostávají do ruky kompletní systém od společnosti Rigips pro stavbu či projektování dřevostaveb.

Parametry dřevěných rámových panelů Rigidur pro vnější použití


Referenční stavba:


O společnosti Rigips, s.r.o.

Rigips, s.r.o. je členem koncernu Saint-Gobain, který jakožto světový výrobce a distributor zpracovává surovinu (sklo, keramiku, plasty, litinu atd.) na moderní produkty každodenního života a vyvíjí materiály budoucnosti.
Počátky společnosti Saint-Gobain spadají do Francie 17. století, půldruhého století nato překračuje Saint-Gobain hranice Francie. Dnes již působí ve více než 50 zemích světa, ve kterých sdružuje 1.200 společností a zaměstnává více než 200.000 lidí 70ti národností.
Saint-Gobain, evropský a světový lídr ve všech svých obchodních odvětvích, patří do první stovky světových průmyslových korporací.

V České republice má společnost Rigips již patnáctiletou tradici. Ve svých 3 výrobních závodech vyrábí produkty nejvyšší světové kvality srovnatelné s předními evropskými výrobci a splňuje nové normy zaváděné v EU. Díky své příslušnosti ke koncernu Saint-Gobain, který ročně vyčleňuje cca 345 mil. EUR na výzkum a vývoj, využívá společnost Rigips know-how z celého světa, a je tedy špičkově připravena vyjít vstříc přáním a požadavkům svých zákazníků.

Pro doplňující informace, kontaktujte:
Ivana Duchoňová
Marketing Specialist
Rigips, s.r.o.
Tel.: +420 296 411 762
E-mail: ivana.duchonova@bpb.com
www.rigips.cz


Velká kniha sádrokartonu společnosti Rigips

Kolektiv autorů složený z odborníků na slovo vzatých téměř rok intenzivně pracoval na přípravě jedinečné publikace, která nemá na českém trhu obdoby. Publikace obsahuje souhrnná data a informace o systémech suché vnitřní výstavby.

> více informací



Montážní příručka pro sádrokartonáře

Publikace nese název Montážní příručka sádrokartonáře a – jak již název napovídá – obsahuje montážní návody ke všem systémům suché vnitřní výstavby.

> více informací


Související články