Mnichovo Hradiště má nového městského architekta

Zdroj
Ing. Miloš Krůfa, Město Mnichovo Hradiště
Vložil
Tisková zpráva
23.07.2015 10:40
Mnichovo Hradiště

Jakub Chuchlík

Po téměř šesti letech dochází ke změně architekta města. Současného architekta Ing. arch. Richarda Černého nahradí, na základě výběrového řízení, MgA. Jakub Chuchlík.
Po dohodě o ukončení činnosti  současného architekta města Ing. arch. Černého k 01.08.2015,  bylo v červnu radou města vyhlášeno dvoukolové výběrové řízení na výkon funkce architekta města a jmenována hodnotící komise, jejímž předsedou byl jmenován Ing. arch. Petr Klápště, Ph.D.
Na prvním jednání hodnotící komise, která do uzávěrky 07.07.2015 obdržela celkem 7 nabídek, byla provedena jejich kontrola. Po individuálním hodnocení nabídek proběhla druhá schůzka, na které komise stanovila pořadí uchazečů na prvních třech místech pro 2. kolo výběrového řízení, spojené s pohovorem. Do něj byli pozváni architekti Hilpert, Chuchlík a Balda.  Z dvoudenních pohovorů, zaměřených zejména na vizi architektury a urbanismu města územního a strategického plánu, procesů řešení veřejného prostranství apod., vzešlo z hodnotící komise doporučení na konečné pořadí uchazečů: 1. MgA. Jakub Chuchlík, 2. Ing. arch. Martin Hilpert, 3. Ing. arch. Vladimír Balda.
Toto doporučení rada města na svém zasedání 13.07.2015 respektovala a usnesením č. 334 uvedené pořadí uchazečů o výkon funkce architekta města Mnichova Hradiště schválila.
Jablonecký rodák, absolvent VŠUP Praha MgA. Jakub Chuchlík (*1983) se ujme činnosti městského architekta od 01.08.2015. Konzultace pro veřejnost budou zřejmě zachovány jako dosud, tedy pondělky v sudých týdnech, od 15:00 do 17:00 h.
Materiály a dokumenty výběrového řízení jsou k nahlédnutí u odboru SMRM.

Více informací >
0 komentářů
přidat komentář

Související články