Břeclav chce postavit novou smuteční síň za 20 milionů korun

Vložil
ČTK
03.07.2015 15:55
Břeclav

Břeclav - Novou smuteční síň plánuje za 20 milionů korun postavit radnice v Břeclavi. Stará obřadní síň je ostudou města a řadu let je terčem kritiky Břeclavanů, řekl dnes ČTK starosta města Pavel Dominik (Pro region). Stavba by měla začít v příštím roce, dokončení je v plánu v roce 2017. Měsíčně je v Břeclavi v průměru 15 obřadů, doplnil mluvčí radnice Jiří Holobrádek.

    "Obřadní síň je zastaralá a nevyhovuje jak esteticky, tak především provozně," uvedl Dominik. Myšlenka na výstavbu nové obřadní síně přitom vznikla už před více než pěti lety. "Byla zadaná poptávka na vytvoření studie. Tři architekti předložili své návrhy, ale situace se v minulém volebním období nijak zvlášť neposunula," řekl Holobrádek.
    Výstavba nové síně je však v programovém prohlášení současné městské rady. "Proto jsme pozvali všechny tři architekty, aby své návrhy znovu prezentovali radě. Celkem jednomyslně jsme se rozhodli použít studii Libora Foukala. Nyní budeme pracovat na projektové dokumentaci pro územní rozhodnutí, stavební povolení a na prováděcí projektové dokumentaci," informoval Dominik.
    Do poloviny roku 2016 chce radnice získat stavební povolení a začít soutěž na dodavatele. "Výstavbu síně už zařadíme mezi investiční akce v rozpočtu města na rok 2016. Dokončit bychom ji měli v roce 2017," doplnil Dominik. Náklady jsou odhadem 20 milionů korun. "Budeme hledat možnosti, jak na tuto akci získat peníze z dotačních titulů," doplnil starosta.
1 komentář
přidat komentář
Předmět
Autor
Datum
jaj....
mm
03.07.15 06:57
zobrazit všechny komentáře

Související články