Areál odstřeleného Oděvního podniku v Prostějově zeje prázdnotou

Vložil
ČTK
28.06.2015 14:10
Prostějov

Prostějov - Areál zkrachovalého Oděvního podniku v Prostějově, jehož šest výrobních budov před rokem poslala k zemi více než tuna dynamitu, zatím zeje prázdnotou. Stroje už odstranily obrovské hromady stavební suti. Majitelé pozemků tvrdí, že jednání s investory jsou na dobré cestě a brzy by se v areálu mohly usadit první firmy.

    "Demolice areálu bývalého OP postupuje přesně podle předpokládaného plánu. Některé kroky se nám díky příznivému počasí podařilo učinit dříve, proto bylo možné zahájit dříve i druhou část celého projektu, a sice jednání s potenciálními zájemci o volné plochy v areálu," řekl ČTK předseda představenstva Astria Group Ondřej Batta.
    Jednání se dvěma zájemci o pozemky v areálu OP se už podle něj podařilo úspěšně dokončit a jednání s dalšími pokračují. "V tuto chvíli však s ohledem na rozmanitost zájemců o volné plochy nelze blíže konkretizovat budoucí využití areálu. Nicméně máme za to, že projekt bude úspěšně dokončen, volné plochy brzy najdou své využití a investoři s sebou přinesou i pracovní místa pro obyvatele Prostějovska," uvedl bez dalších podrobností Batta.
    Na části pozemků možná bude postavena velká výstavní hala. Firma Astria Group loni požádala prostějovskou radnici o vydání územního rozhodnutí. Hala má být postavena na pozemku, jehož plocha činí bezmála 31.000 metrů čtverečních. Pozemek leží v sousedství bývalých výrobních a administrativních hal. "Výstavní hala bude sloužit k pořádání sezonních veletrhů," stojí v žádosti firmy Astria Group o územní rozhodnutí. V Prostějově velký výstavnický areál zatím není. Nejbližší velké výstaviště je v Olomouci.
    Firma Astria Group plochu pojmenovala na Prostějovský průmyslový park a na internetu inzeruje pozemky o celkové rozloze 160.000 metrů čtverečních. Už dříve část pozemků nabídla radnici, která však o tuto plochu nemá zájem. "Dostali jsme nabídku na odkup zhruba 12 z celkem 18 hektarů této plochy," řekl ČTK primátorův náměstek Jiří Pospíšil (PéVéčko), podle kterého ale situaci komplikovaly nevyjasněné vlastnické vztahy k některým komunikacím a části železniční vlečky v areálu OP.
    Vedení města o nabídce na prodej části pozemků v areálu OP nakonec nejednalo. "V tuto chvíli máme strategické investice na nadcházející tři roky našeho funkčního období a určitě nebudeme zatěžovat rozpočet tím, že bychom investovali peníze do těchto pozemků," podotkl Pospíšil, podle kterého město bude případným zájemcům pozemky v areálu OP doporučovat. "Máme zájem, aby byly využity jako průmyslová zóna," dodal.
    Astria Group za prostějovský areál OP, který jako vítěz výběrového řízení koupila loni v lednu, zaplatila 58 milionů Kč. Pozemky jsou v těsné blízkosti rychlostní silnice R46, která směřuje z Olomouce na Brno, takže pro investory mají výhodnou polohu. Areál je rozlehlý a měl několik výrobních a administrativních budov, sklady, kotelnu i železniční vlečku. Většina budov už byla zdemolována. Naposledy padla k zemi administrativní budova, která sloužila jako vstupní brána do areálu.
0 komentářů
přidat komentář

Související články