Na karlovarském horním nádraží se má začít stavět v dubnu

Vložil
ČTK
22.03.2015 17:25
Karlovy Vary

Karlovy Vary - Zhruba o měsíc se posune kvůli administrativním překážkám začátek stavebních prací na horním nádraží v Karlových Varech. Dlouho očekávaná demolice budovy a stavba moderní nové má začít asi v polovině dubna, řekl ČTK ředitel stavební správy Západ Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Lubor Hrubeš.
    "Akce je v současné době těsně před podpisem smlouvy o dílu. Předpokládám, že k jejímu podpisu dojde na začátku dubna, a zahájení stavby bude tak v půlce dubnu. Dokončení pak podle harmonogramu zhruba do jednoho roku," uvedl Hrubeš.
    Na novou budovu nádraží lázeňského města se čeká už roky. Projekt původně připravovaly ještě České dráhy, nakonec jej ale bude realizovat SŽDC. Nová budova podle návrhu architekta Petra Franty nahradí objekt, postavený provizorně po druhé světové válce, na jejímž konci bylo nádraží bombardováním téměř zničeno.
    Po dokončení nové nádražní budovy budou pokračovat i práce na staniční části projektu. Mají skončit v roce 2017.
    "K zemi půjde po polovinách celá stará budova. Nejdříve půjde dolů polovina objektu a do druhé budou sestěhováni všichni zaměstnanci. Pak vybudujeme novou budovu, přestěhujeme zaměstnance a dobouráme zbytek," popsal průběh prací mluvčí SŽDC Jakub Ptačinský.
0 komentářů
přidat komentář

Související články