Česká svítidla sbírají ocenění za prvotřídní design

Vložil
Tisková zpráva
01.03.2015 10:00
HALLA, a. s.

Česko se po právu stává velmocí v designových svítidlech. Jedním z předních výrobců je také společnost HALLA, která se zaměřuje na výrobu a vývoz designových svítidel technického rázu, a v souvislosti s novými trendy v architektuře a bytovém designu začínají hrát stále větší roli. Svou kolekcí svítidel tak HALLA čím dál více oslovuje nejen architekty komerčních objektů, ale také domácnosti. Na svých svítidlech spolupracuje s talentovanými designéry z domácí i zahraniční scény. Výsledkem této spolupráce jsou mimo jiné následující kolekce:

INDI
Základ svítidel INDI tvoří speciální hliníkový profil, který lze použít jako samostatné svítidlo, napojovat do libovolně dlouhých linií, či uzpůsobit do různých tvarů (čtverec, kruh). Designér Matúš Opálka vybavil INDI nejmodernější LED technologií s vysokou účinností, která samotnou zeď ozáří a zároveň ji využije jako odrážecí plochu pro světlo. Tento přímo-nepřímý způsob osvětlení dodává prostoru příjemnou atmosféru. Pro svou variabilitu a čistý design umožňují svítidla z rodiny INDI nepřeberné množství kombinací, pro které se najde uplatnění v komerčních prostorech, hotelech, ale rovněž v domácnostech. Konceptu INDI byla udělena prestižní cena Red Dot Design Award 2014 v kategorii Design Concept.



Svítidla INDI+ byla doplněna o druhou funkci. Po vyfrézování drážky do profilu vznikl závěsný systém, do kterého je možné vkládat různé komponenty jako háčky apod. Svítidlo je tak možné použít jako poličku, věšák, či držák, přičemž stále plní funkci osvětlení.Na vlastní oči mohli veškerá svítidla vidět návštěvníci na podzimním Designbloku v expozici Superstudia HRA, za jejímž návrhem stál rovněž Matúš Opálka.



SANT
Hliníková lineární svítidla SANT jsou ideálním řešením pro zastánce minimalistického designu. Pro společnost HALLA je navrhl nizozemský designér Rob van Beek. Vložené zdroje LED dosahují provozní účinnosti až 150lm/W. Svítidla jsou stmívatelná, s přímo-nepřímým vyzařováním a možností míchání teploty bílé barvy dle aktuální potřeby (2700K – 6500K)Díky nadčasovému vzhledu, vysoké svítivosti a kvalitním materiálům je lze použít prakticky ve všech místnostech. Svítidla je možné použít samostatně, či jako kontinuální osvětlovací systém. Za své precizní zpracování získal SANT řadu cen – umístil se na shortlistu prestižní soutěže Lighting Design Awards 2015 v kategorii interiérová svítidla a může se pyšnit oceněním German Design Award Nominee 2015, kterou uděluje German Design Council.



ARBO
Dřevěná svítidla ARBO rozšiřují možnosti použití funkčního osvětlení do dalších typů interiérů. I při použití dřeva si svítidla díky světelným zdrojům LED zachovávají vysokou účinnost (až 120lm/W).  Tvarová rozmanitost spolu s různými možnostmi natáčení dodávají svítidlům nápaditost a hravost. Použití přírodních materiálů dokáže zútulnit a zateplit každý interiér. Série ARBO se proto dobře vyjímá jak v kavárnách, restauracích či kancelářích, tak v rezidenčních projektech. Za jejím návrhem stojí designér Luka Križek. 



0 komentářů
přidat komentář

Související články